Published On: Sub, srp 20th, 2019

Pobjednik Super Bowla (32) preminuo od toplinskog udara

Tužne vijesti stižu iz NFL-a. Bivši pobjednik Super Bowla Mitch Petrus (32) je iznenada preminuo, a sumnja se da je pretrpio toplinski udar.

Petrusu je pozlilo dok je radio ispred dućana svojih roditelja u Little Rocku, odmah je prevezen u bolnicu, ali je umro istu večer. Temperatura u gradiću u Arkansasu je bila oko 33 stupnja, a iako je bivši nogometaš pio dovoljno vode, srce mu je stalo kucati jer nije imao dovoljno elektrolita. Mrtvozornik je potvrdio kako u kako ranije nije imao problema sa zdravljem, te da nije bilo nikakvih indikacija da će stradati od toplinskog udara, piše 24sata.

Do takvog stanja dolazi kada je čovjek dugo izložen suncu, te temperatura tijela raste brže nego što se može ohladiti ili održati u normalnim granicama. U čovjekovom tijelu se tada stvara šteta na mozgu i ostalim vitalnim organima kao što su srce i bubrezi. Najveća opasnost prijeti tijekom ljetnih sparina kada je visoka vlaga u zraku.

Petrus je igrao u dresovima New York Giantsa i New England Patriotsa, a vrhunac njegove karijere bila je 2012. godina kada je sa Giantsima pobijedio Patriotse 21-17 u finalu Super Bowla, samo godinu dana nakon dolaska u ekipu iz Tennessee Titansa.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare