Published On: Ned, sij 24th, 2021

PO NALOGU TUŽITELJSTVA SIPA VRŠI PRETRESE Nabavljali eksploziv i oružje i dilali ga u zemlje EU

Djelujući po nalogu šefa Odsjeka za terorizam Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici SIPA-e i policijski djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova ZDŽ, vrše pretrese i lišenja slobode na više lokacija na području Zeničko-dobojske županije, Tuzlanske županije i Županije Sarajevo.

U okviru istražnih i operativnih aktivnosti, prikupljene su informacije i dokazi da su osobe koje su se ranije dovodile u vezu sa radikaliziranim osobama, pribavile određenu količinu oružja i eksploziva, čija nabava i držanje građanima uopće nije dozvoljena, sa namjerom da sredstva prokrijumčare u zemlje Europske unije, gdje bi bila korištena za izvršenje kriminogenih aktivnosti, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Tijekom pretresa i lišenja slobode otkriveno je i zaplijenjeno oružje, eksploziv i minsko-eksplozivna sredstva. Aktivnosti su realizirane u suradnji i komunikaciji sa tužiteljstvom i MUP-om ZDŽ.

Daljnje aktivnosti provodit će se po nalogu tužitelja iz Odsjeka za terorizam, koji vodi i koordinira akciju. Kako su naveli iz Tužiteljstva BiH, u ovom trenutku, u interesu istrage, više informacija ne mogu dati. /HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>