Published On: Sub, lis 29th, 2016

Plenković u Mostaru: Pomoći ćemo BiH na putu u EU i zalagati se za ravnopravnost Hrvata

 

 
Novi predsjednik Vlade Andrej Plenković nastavio je svoj prvi službeni posjet inozemstvu – Bosni i Hercegovini. Danas se sastao s vodstvom Hrvatskog narodnog sabora u BiH koji okuplja najznačajnije hrvatske političke stranke, s čelnim ljudima Sveučilišta u Mostaru i Sveučilišno-kliničke bolnice.
“Vlada će na konstruktivan način pomoći koheziju zemlje, njezin europski put i jamstvo ravnopravnosti Hrvata u BiH”, poručio je Plenković nakon susreta s predsjednikom Hrvatskog narodnog sabora Draganom Čovićem.
“Hrvatska još uvijek ima najsvježije iskustvo od svih članica i taj transfer našeg ‘know howa’ , naših eksperata iz svih područja bit će sigurno blagotvoran u aktivnostima koji će stručnjaci raditi iz svih resora u BiH i mi ćemo taj proces svesrdno podupirati”, izjavio je.
“Kada je u pitanju reorganizacija Bosne i Hercegovine primarno naš naglasak jest na jednakopravnosti hrvatskog naroda institucionalno i ustavno, ali prije svega u funkciji Europske unije mi ćemo morati riješiti pitabnje odluke suda u Strassbourgu do kraja prvog mjeseca, a to je jedno od vitalnih pitanja, to je promjena izbornog zakona i zakonodavstva da bi se mogao nastaviti taj put”, poručio je Dragan Čović.
Hrvatsko izaslanstvo sastalo se s Upravnim odborom Sveučilišne kliničke bolnice Mostar. Mostar je postao sveučilišno i medicinsko središte, izjavio je Plenković nakon sastanaka s rektoricom Ljerkom Ostojić.
Obilaskom Hrvatskog narodnog kazališta u izgradnji i buduće male scene, Plenkovic je završio posjet Mostaru./pogled.ba/

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x