Published On: Ned, stu 4th, 2018

Plenković se u Kini sastao s čelnicima kompanije koja gradi Pelješki most

U sklopu svog višednevnog radnog posjeta Narodnoj Republici Kini, hrvatski premijer Andrej Plenković u nedjelju je obišao 36 kilometara dug most Hangzhou Bay, i to u pratnji predsjednika Uprave kineske kompanije za ceste i mostove Lu Shana, tvrtke koja gradi Pelješki most.

Ovaj most izgrađen je u samo 5 godina i povezuje najveće svjetske teretne i kontejnerske luke u Nigbu i Šangaju, navode u priopćenju Banski dvori.

Pred Plenkovićem je još posjet Šangaju, najvećoj trgovačkoj luci na svijetu, gdje će sudjelovati na svečanom primanju uoči početka sajma China International Import Expoa.

HGK: Hrvatsko gospodarsko izaslanstvo u Šangaju od 4. do 9. studenog

Hrvatsko gospodarsko izaslanstvo u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK) i predvođeno predsjednikom Komore Lukom Burilovićem posjetit će Šangaj od 4. do 9. studenog, priopćeno je u nedjelju iz HGK.

U sklopu posjeta održat će se gospodarski forum, uz individualne sastanke predstavnika hrvatskih i kineskih tvrtki, te organizirani posjet prvome Kineskom međunarodnom uvoznom sajmu (China International Import Expo).

Cilj sajma je pružiti nove mogućnosti zemljama širom svijeta za proširenje izvoza u Kinu te stvoriti platformu za suradnju država i tvrtki koje se bave međunarodnom trgovinom i razmjenjuju poslovne prilike.

“Kineski investitori već duži niz godina pokazuju interes za ulaganja u Hrvatsku i to primarno u logističko transportnom sektoru jer su prepoznali naš vrlo dobar geostrateški položaj. Najviše prostora za daljnji rast suradnje vidim u plasiranju visokokvalitetnih hrvatskih proizvoda na kinesko tržište, prvenstveno prehrambenih”, rekao je predsjednik HGK Luka Burilović.

Kao jedno od vodećih svjetskih gospodarstva, Kina nudi brojne mogućnosti stranim tvrtkama pa tako i hrvatskim poduzetnicima.

Iz HGK podsjećaju da su prije godinu dana osnovali predstavništvo u Šangaju kako bi omogućili snažniju institucionalnu podršku hrvatskim tvrtkama pri nastupu na kineskom tržištu, u sklopu kojega će se i tijekom posjeta gospodarskog izaslanstva otvoriti i predstavništvo Hrvatske turističke zajednice s ciljem jačanja aktivnosti promocije i povezivanja s Kinom, stoji u priopćenju, prenosi Dnevnik.ba

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare