Srijeda, 29 svibnja, 2024

Plenković imenovao bivšeg Račanovog i Josipovićevog savjetnika Macana svojim posebnim savjetnikom

Must Read

Predsjednik Vlade Andrej Plenković imenovao je Krešimira Macana svojim posebnim savjetnikom za strateško komuniciranje, s 1. siječnjem iduće godine, priopćeno je u petak iz Banskih dvora.

Macan nije u stalnom radnom odnosu u Vladi, već po nalogu premijera Plenkovića obavlja poslove kada priroda posla to zahtijeva.

Imenovan je sukladno odredbama Zakona o Vladi, odnosno članka 23. u kojem, uz ostalo, stoji da radi utvrđivanja stanja, izrade strateških razvojnih planova i analiza, pripreme prijedloga i usklađivanja provedbe pojedinih projekata iz programa Vlade te za pojedina pitanja stalne ili povremene prirode od značaja za obavljanje dužnosti predsjednika Vlade, premijer može imenovati posebne savjetnike ili osnivati savjete i imenovati članove savjeta.

Sukladno odredbi istoga članka, stavka 5, Zakona o Vladi, Macanu je određena je naknada za rad u iznosu od devet tisuća kuna neto mjesečno, navodi se u priopćenju Vlade.

 

Imenovanje je uslijedilo nakon što je Vlada jučer na sjednici ukinula odluku iz 2012. godine kojom se tijelima državne uprave, pravnim osobama s javnim ovlastima i drugim pravnim osobama kojima je osnivač država te trgovačkim društvima u kojima je država većinski ili pretežiti vlasnik zabranilo angažiranje PR stručnjaka odnosno tvrtki.

Podsjetimo, Macan je u javnim nastupima kao ‘neovisni’ komentator posljednjih godina podržavao i tumačio pozicije SDP-a i Ive Josipovića.

Hrsvijet navodi da je već 2003. godine imenovan savjetnikom za komunikaciju tadašnjeg Predsjednika RH, Stjepana Mesića.

Macan je radio i izbornu kampanju za Ivu Josipovića protiv HDZ-ove kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović.

Zanimljivo je spomenuti da unatoč zabrani Kukuriku Vlade Zorana Milanovića o angažiranju PR agencija tijelima državne uprave, pravnim osobama kojima je osnivač RH i poduzećima u kojima je država većinski vlasnik, neke PR agencije uspijevale su sklapati poslove s državnim institucijama. Jedna od njih bila je i Manjgura, u vlasništvu Krešimira Macana, navodi Tportal. Milanovićeva Vlada im je to i dopustila 4. prosinca 2014. godine, a potom su proveli postupak bagatelne nabave, što je jedan od kreativnih načina za izbjegavanje raspisivanja javne nabave.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto još uvijek nisu deklasificirani tajni dokumenti UK-a o pregovorima s Titom i izručenju ustaša, četnika i domobrana?

U posljednjim desetljećima, povijest Drugog svjetskog rata u Jugoslaviji i odnosi među tadašnjim saveznicima su bili predmetom mnogih kontroverzi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -