Published On: Sri, stu 12th, 2014

Pismo Helezu: Ovo nije ni ‘R’ od revizije, ovo je igra

Bivši pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine iz Tuzle i ratni vojni invalid Omer Isović, uputio je pismo federalnom ministru za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Zukanu Helezu u kojem ga upozorava na način provođenja revizije.

Isović, pišući o svojem iskustvu tijekom provjere njegove invalidnosti, navodi kako je, ako su ovakve revizije pripadnika Armije i HVO-a u svim županijama, opravdan bunt protiv ovih i ovakvih revizija.

”U skladu s uredno dobivenim pozivom za reviziju, kao 60-postotni ratni vojni invalid sam se jučer, 10. studenog 2014 godine javio u 09.05 sati. Prije mene je ušlo nekoliko boraca na reviziju te su mi rekli da tamo sjedi samo jedna osoba. Kad sam ušao u ordinaciju / kancelariju, također je bila samo jedna ženska osoba, pretpostavljam doktorica”, piše Isović u svojem pismu.

”Pregledala je moje nalaze i odmah sam uočio da moj predmet nije ni sagledala kako treba, odnosno da nije upoznata sa svim nalazima koji se nalaze u spisima. Dala mi je konstataciju na moj EMNG nalaz da sam ga dostavio tek 2005 godine, što nije istina jer je to jedan od mojih najvažnijih nalaza u ocjeni, a što samo govori o tome da nije ni pažljivo pregledala moju dokumentaciju”, naveo je ovaj Tuzlak i dodao kako je pitao gdje je komisija.

”Ona mi je odgovorila da ima tu još njezin kolega ali ce on doći kasnije, te da će mu ona prenijeti svoje mišljenje. Za sve ovo imam svjedoke, a svjedoci su svi ti borci koji su bili u ovo određeno vrijeme na reviziji, da ih je samo jedan doktor pregledao. Ja sam otišao nakon 20 minuta i još uvijek je jedan doktor pregledao borce koji su bili kao i ja vidno nezadovoljni”, naveo je Isović u pismu Helezu.

”Ono što želim reći je da ovo sto se sprovodi nije ni R od revizije. Ovo je igra u kojoj se mi pravi borci i invalidi maltretiramo i ponižavamo. Vjerujem i da će biti nemali broj onih kojima će invalidnost biti bespravno umanjena, a u mnogome zbog nekvalitetne revizije”, napominje Isović te naglašava kako su ga na svim dosadašnjim revizijama na kojima je bio uvijek pregledalo nekoliko liječnika, odnosno članova povjerenstva.

Inače, Isović je Tužiteljstvu BiH u veljači ove godine poslao zahtjev za pokretanje istrage protiv predsjednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika Republike Srbije Tomislava Nikolića zbog, kako je naveo, poticanja na izvršenje ratnih zločina.

Na proteklim izborima bio je kandidat Regionalnog demokratskog saveza Tuzla za Skupštinu Tuzlanske županije.

(Bljesak.info)

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare