Published On: Pet, ruj 13th, 2013

PIRANDELO U HSP-u: Sedam lica tuži autora

TOMISLAVGRAD – Na sinoć održanom sastanku u Tomislavgradu vijećnika i zastupnika prve bošnjačke stranke s hrvatskim predznakom HSP-a BIH Hercegbosanske i Zapadnohercegovačke županije napravljeno je koordinacijsko vijeće koje će planu preživljavanja do i nakon idućih izbora, iliti kako uglednici iz te partije rekoše “o modusu daljnjeg njihovog djelovanja”, kazao je zamjenik predsjednika HSP-a BiH te zastupnik u Domu naroda Federalnog parlamenta i Skupštini HBŽ-a Josip Perić, u narodu poznatiji i kao Ćoza, među duvanjskim babama pak i kao “onaj dotur što naplaćuje mirenje tlaka”

Sastanak je održan u prvom redu, istaknuo je doktor Perić, da bi se pozvalo doktor Jurišića da napusti HSP BiH i prema predviđanju doktor Perića, mogla bi mu se ista politička sudbina dogoditi kakva se upravo dogodila magistru Đapiću u Hrvatskoj, kada je na kraju izbačen iz stranke jer je stranku uništio.

Međutim, to Perić ne govori, nije Jurišić mogao sam, i bez pristanka vrha stranke potpisati ulazak u vladu Platforme, čime je pogaženo hrvatsko pravo na predstavničku demokraciju, čime je zgaženo ustavno pravo na konsocijaciju, samim time i pogaženo kolektivno pravo vlastitog im naroda, posredno i ljudska kao i politička prava 500.000 Hrvata u BIH.

Sline koje su tada išle niz nos pohlepnom Periću bile su jače od lucidnosti. Danas , kada je ustašovanju po Saraju stigao kraj, i kad se posao mjerenja tlaka čini tako neatraktivan, nastaje panika. U panici se čini sve, pa i sječa glave prvog od ergele pravaških jadnika. Samo kako bi se nekako pokušalo uvjeriti hrvatsku javnost u BIH da je sve bilo do Zvonke. I da su ostali janjičari, svi osim njega, dobri i pošteni.

Priča za budale.

poskok.info