Published On: Pon, kol 21st, 2017

Petorica maloljetnika i 18-godišnjak uhićeni zbog podmetanja požara – dvojica su državljani Srbije

Sedam osoba je privedeno zbog požara na području Kistanja i policija provodi izvide izjavio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Božinović je naglasio kako se ne može isključiti podmetanja požara, te da se prema pojedincima provode izvidne radnje zbog požara u Kistanjama.

Uhićene osobe policiji je prijavio nadzornik Nacionalnog parka Krka, a riječ je o petorici maloljetnika i jednom 18-godišnjaku, doznaje ŠibenikIN.

Četvorica su iz obližnjeg sela Radića Donjih, a ostala dvojica državljani Republike Srbije, njihovi rođaci koji ljeti dolaze u selo.

Zaposlenica Nacionalnog parka Krka koja radi na recepciji u Burnumu, vraćala se kući kad je na putu vidjela te mladiće na biciklima ispod nadvožnjaka na raskrižju Kistanje-Knin-Oklaj. Bili su joj jako sumnjivi pa je javila to čuvarima prirode u parku nakon čega je nadzornik NP Krka po opisu zaključio da je vjerojatno riječ o skupini lokalnih momaka i odlučio ih pronaći. Otišao je u selo i stupio s njima u kontakt, a oni su mu priznali da su zapalili vatru, doznao je ŠibenikIN od izvora bliskog istrazi.

Nadzorniku parka rekli su da je vatru danas oko 13 sati zapalio 17-godišnjak i da se ona otela kontroli te da su je uzalud pokušali ugasiti. Kad su shvatili da je ‘vrag odnio šalu’, jer su izazvali veliki požar, pobjegli su.

Nakon razgovora s mladićima, nadzornik Nacionalnog parka Krka sve je ispričao policiji koja je odmah privela šestoricu osumnjičenih maloljetnika.

Punoljetan je samo brat 17-godišnjaka koji je zapalio vatru.

Mladići su navodno otprije poznati policiji, ali i lokalnom Centru za socijalnu skrb.