Published On: Sub, kol 14th, 2021

Peternel o smjeni: ‘Škoro je sam izabrao da svaki dan u novine ide s nekom aferom’

“Usred godišnjeg odmora saborska služba me obavještava da mi je s petnaestim istekao radni odnos. Zadnja dva tjedna praktički šutim. On je sam izabrao da svaki dan u novine ide s nekom aferom da drži tu tenziju. Pošto ne može smjenjivati zastupnike, odlučio je smijeniti mene, njemu na dušu, njegovo pravo.”, kazao je u razgovoru za Narod.hr Igor Peternel.

Naime, nakon vijesti da je Miroslav Škoro smijenio Peternela s mjesta predstojnika u kabinetu potpredsjednika Hrvatskog sabora uz navode kako je od Peternela zaprimio i prijetnje, o svemu smo razgovarali i s gospodinom Petrenelom koji je dao svoju stranu priče uz poruku kako se nada da će stranka prebroditi sve što se dogodilo prethodnih tjedana.

“Što se tiče komentara mogu jedino reći da je pravo podpredsjednika da smijeni osobu koja mu vodi ured. On je to pravo iskoristio i tu nije nikakav problem. Ono što je za mene problem to je sve ono što je tamo napisao i problem je nedostatak – ‘ajmo reći nekog kućnog odgoja – što se tiče političke kulture, poslovne kulture jer to se tako ne radi u pristojnom svijetu. Potpredsjednik bi svog suradnika smijenio u razgovoru, prvi radni dan nakon godišnjih odmora obavijestio ga da nema više, bar kurtoaznim razgovorom, da nema više njegovo povjerenje i tu bi se priča završila.

Ovako ostaje dojam jednog vrlo ružnog načina. Usred godišnjeg odmora saborska služba me obavještava da mi je s petnaestim istekao radni odnos. Nije to nikakav problem ja sam profesor, vraćam se na svoje radno mjesto na kojem sam i bio. Hvala Bogu, imam svoju, znanstvenu karijeru i nastavnu i ne predstavlja mi to nikakav problem. Politika mi nije egzistencijalno potrebna, nego sam se uključio da bi mijenjali društvo. Gospodin Škoro očigledno smatra da je njegovo pravo raditi što god hoće, da jednostavno može činiti što ga volja i sa strankom i u poslu i svugdje, da je stranka on. Ja to tako nisam shvatio. Ja sam se uključio u stranku da bi mijenjali društvo. Gospodin Škoro je podnio ostavku nije me prije toga obavijestio da je kani podnijeti. Mi smo njegovu neopozivu ostavku prihvatili. Ja se čak nisam niti uključivao u komentiranja.

Meni je tu samo sporan način, nije mi sporna smjena. To je taj način, to je dakle nešto zbog čega Miroslav Škoro i je trenutno tu gdje je, a nažalost i mi svi skupa s njim. Samo se nadam da će Domovinski pokret to pregrmiti, da ćemo na jesen izabrati novog predsjednika i opravdat povjerenje birača da se bavimo njihovim problemima, a ne svojim. To je sve.”, zaključio je Peternel za Narod.hr.

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x