Published On: Wed, Mar 25th, 2020

Pentagon: Pandemija u SAD-u trajat će barem nekoliko mjeseci

VISOKI dužnosnici Pentagona u utorak su rekli kako bi širenje koronavirusa u SAD-u moglo trajati mjesecima i da će vojska nastaviti pomagati u borbi protiv tog virusa.

Pandemija koronavirusa dosad je u Sjedinjenim Državama ubila više od 660 ljudi i zarazila više od 50 tisuća.

Trump razmišlja o ponovnom otvaranju ekonomije iako se virus ubrzano širi zemljom

Američki predsjednik Donald Trump u ponedjeljak je izjavio kako razmišlja o ponovnom otvaranju američkog gospodarstva nakon što idući tjedan isteknu 15-dnevne restriktivne mjere, iako se koronavirus i dalje ubrzano širi SAD-om.

„Mislim da moramo planirati da će ovo potrajati nekoliko mjeseci te poduzimamo sve mjere predostrožnosti da to činimo“, rekao je američki ministar obrane Mark Esper.

„U potpunosti sam uvjeren da ćemo na kraju dana, u periodu od nekoliko mjeseci, nadići ovo“, poručio je.

Šef američkog zbora generala Mark Milley je kazao kako se ne zna koliko će pandemija trajati, no da se na temelju iskustava drugih država, koja možda nisu primjenjiva na SAD, to može produžiti do srpnja.

„Ako je primjenjivo, računamo na vjerojatno kraj svibnja, lipnja, nešto u tom rangu, možda čak do srpnja“, rekao je general.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus