Published On: Pon, stu 6th, 2017

PENTAGON: Jedini način za zaustavljanje nuklearnog programa Sjeverne Koreje je invazija

Pentagon je u nedavnom pismu američkim političarima naveo da je jedini način za zaustavljanje nuklearnog programa Sjeverne Koreje invazija na tu državu.

“Jedini način da se lociraju i osiguraju sva mjesta gdje Sjeverna Koreja ima nuklearno oružje s potpunom sigurnošću je invazija”, stoji u novom pismu Pentagona, koje opisuje kako bi potencijalni rat na korejskom poluotoku mogao izgledati, prenosi Index.hr.

“U slučaju sukoba, Pjongjang bi mogao koristiti biološko i kemijsko oružje. Sjeverna Koreja ima razvijen program kemijskog oružja i može proizvoditi razne otrove za napade”, također je upozorio Pentagon i dodao:

“Potrebna je povjerljiva rasprava o američkoj sposobnosti da se suprotstavi nuklearnoj moći Sjeverne Koreje i eliminira njezino nuklearno oružje, koje je duboko zakopano u nizu podzemnih lokacija”.

Pismo je napisao kontraadmiral Michael Dumont, zamjenik direktora združenog stožera Pentagona, kao odgovor na zahtjev američke vlade za informacijama o mogućim žrtvama u sukobu sa Sjevernom Korejom./HMS/

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x