Published On: Čet, pro 6th, 2018

PENDEŠ: Žao mi je ako sam povrijedila osjećaje svog naroda, to mi nikad nije bila namjera

Nazočnost Željka Komšića na istoj proslavi izvan je mojih kompetencija i ovlasti. Moje stajalište o njemu i načinu njegovog izbora od ranije je poznato i nema nikakvog razloga da se mijenja. Pokušaji da mi se nabaci etiketa ‘izdajnika’ zato što sam sudjelovala u svečanom postroju s nelegitimnim članom BiH Predsjedništva u potpunosti odbacujem. Tamo sam bila svih ovih godina kako bi potvrdila hrvatski identitet u Oružanim snagama BiH koji nam se pokušava osporiti na brojnim razinama”, priopćila je danas Marina Pendeš, ministrica obrane BiH.

Marina Pendeš, ministrica obrane BiH, priopćenjem se oglasila o sudjelovanju na proslavi obljetnice Oružanih snaga BiH. Priopćenje ministrice Pendeš prenosimo u cijelosti i bez uredničkih intervencija:

Povodom različitih komentara o sudjelovanju ministrice obrane Marine Pendeš na proslavi obljetnice Oružanih snaga BiH, čiji je sastavni dio i Gardijska pukovnija, koja baštini tradiciju Hrvatskog vijeća obrane i hrvatskog naroda, donosimo sljedeće priopćenje:

“Kao ministrica obrane svojim sam djelovanjem pomogla razvoju i napredovanju OS BiH, ali i očuvanju identiteta hrvatske sastavnice Oružanih snaga BiH. O tome što je rađeno u OS BiH i ministarstvu obrane svjedoči i poziv NATO-a da se za BiH aktivira Akcijski plan za članstvo. Na ceremoniji obilježavanja Dana OS BiH, kao i ranijih godina, bili su generali, časnici i vojnici Hrvati zajedno sa svojim kolegama, pripadnicima OS BiH.

Nazočnost Željka Komšića na istoj proslavi izvan je mojih kompetencija i ovlasti.

Moje stajalište o njemu i načinu njegovog izbora od ranije je poznato i nema nikakvog razloga da se mijenja. Pokušaji da mi se nabaci etiketa ‘izdajnika’ zato što sam sudjelovala u svečanom postroju s nelegitimnim članom BiH Predsjedništva u potpunosti odbacujem. Tamo sam bila svih ovih godina kako bi potvrdila hrvatski identitet u Oružanim snagama BiH koji nam se pokušava osporiti na brojnim razinama. Nikada nisam bježala od odgovornosti. Ova politička bitka može se samo dobiti proaktivnim radom i promjenama, pa tako i promjenama koje će omogućiti da hrvatski narod bira svoje političke predstavnike .

Na koncu mogu samo kazati da mi je žao ako sam svojom nazočnošću na ceremoniji obilježavanja Dana OS BiH na bilo koji način povrijedila osjećaje pripadnika svoga naroda, što mi nikada nije i neće biti namjera“, stoji u priopćenju Marine Pendeš, ministrice obrane BiH./HMS/

Postoje načini i načini obiljezavanja ceremonije. Mogla se u tom dijelu nepojaviti.  I nastaviti u drugom dijelu i formatu. Znala je da ce Komšić biti tamo, imala je tu informaciju. Tih pol sata vremena se nije smijela pojavljivati.  I mogla je sama prva postrojiti vojsku pa onda pustiti Komšića. Ministarstvo obrane određuje i pravi program. Ponijelo ju je sve to, do te mjere da je očito tad procijenila da je Komšićev dolazak nevažan. A mi  čije je politićko pravo zgaženo to ne opraštamo. Marina daj ostavku ako ti je doista žao i ako si svjesna da si povrijedila narod.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare