Published On: Pon, lip 13th, 2016

PARK PRINCA MODRIĆA: ‘Bio je lord i gospodar travnjaka, kao da daje poduku djeci u Zadru’

Španjoplski i britanski mediji ponajviše su ishvalisli Luku Modrića.

Prvu utakmicu i pobjedu hrvatske reprezentacije na Europskom prvenstvu ispratili su i strani medije. Svi redom ističu fenomenalan potez Luke Modrića iz 41. minute kad je loptu efektnim volejem poslao u mrežu Turske.

GENIJALNOST LUKE MODRIĆA ZA PRVA TRI BODA NA EURU: Hrvatska slavi veliku pobjedu nad neugodnom Turskom

Vladao parkom prinčeva

Španjolska Marca pod naslovom ‘El Parque del Príncipe Modric’ (Park princa Modrića) ističe da je hrvatski veznjak bio lord i gospodar Parka prinčeva gotovo dva sada, ‘kao da daje poduku djeci na zelenom travnjaku Zadra’.

Nadalje pišu o odličnoj izvedbi Čačićeve momčadi koja je Terimove trupe napadala na sve strane u drugom poluvremenu. ‘Hrvatska je bila bolja ovog popodneva’ poručuje Marca. As također u naslovu ističe Modrića dok u tekstu napominju kako je Hrvatska poslala upozorenje Španjolskoj i drugom velikim momčadima.

PRVI DOJAM REPORTERA NET.HR-a IZ PARIZA: Modrića je bilo posvuda, odradio je sjajan posao i preuzeo odgovornost

Favoriti iz sjene

Baš poput španjolskih i britanski mediji nahvalili su prvi nastup Hrvatske. Sky Sports piše da je Modrićev sjajni gol osigurao Vatrenima pobjedu.

“Čačićeva momčad imala je puno prilika tijekom utakmice. Dva puta su u drugom poluvremenu zatresli okvir gola, dok je Turska imala priliku zabiti preko Turfan”.

BBC ističe da je hrvatska jedan od favorita iz sjene. Ističu sjajnu igru po svim linijama, dok kažu da u napadu nedostaje jedan pokretljiviji igrač jer se Mario Mandžukić ne uklapa najbolje u stil igre veznjaka iza njega.

“Modrić je pokazao klasu i odnio Hrvatskoj pobjedu. Zvijezda Real Madrida zabila je fantastičan volej i srušila Tursku”, naslov je članka na Daily Mailu.

Favoriti iz sjene srušili su Tursku, iako nisu igrali na razini svojih mogućnosti. Puno se priča o zlatnoj generaciji hrvatskog nogometa koju predvodi etablirana zvijezda Luka Modrić. Ovo bi mogla biti godina kada će nadmašiti uspjehe iz prošlosti kada su 1996. i 2008. stigli do četvrtfinala.