Published On: Pon, srp 30th, 2012

PARADOKS: Bošnjačke stranke protiv bošnjačke republike. Žele što i nije bošnjačko…

Povodom izjave Bakira Izetbegovića da SDA predlaže da Sarajevo postane distrikt u koji bi ušli manji dio Istočnog Sarajeva ili Kiseljak, Savez za bolju budućnost BiH priopćio je da uoči svakih izbora, SDA umjesto rasprave o tome tko je uništio zemlju, napravio opće siromaštvo i zaštitio državnu mafiju nudi mamac teritorijalnih podjela.

-Sarajevo neće i ne treba biti distrikt, jer je u pitanju zamka da se Bosna podijeli na tri entiteta i dobije „muslimanska republika“ na relaciji Zenica- Tuzla- Bihać.

Očigledno je da SDA nije odustala od te paratvorevine i da je čak spremna žrtvovati Sarajevo za tu historijski odbačenu ideju i napraviti uslugu kreatorima tzv. Herceg – Bosne kojima svakako nije bilo uopće stalo do Kiseljaka. Patriotske snage BiH će svakako naći demokratske odgovore da zaustave potpuno razobličenu SDA i njene namjere, stoji u priopćenju SBB.

SBB BiH poziva SDA da se kampanja za lokalne izbore vodi na tome tko je šta od aktualnih načelnika učinio za svoju općinu i što novi kandidati nude u smislu razvoja, ekonomije i borbe protiv korupcije, kaže se u priopćenju SBB BiH.

Podsjetimo SDA je nizom priopćenja optužila SBB i SDP da sporazumom s HDZ BiH o implemetaciji presude Sejdić- Finci prave muslimansku “fildžan državu”.( R. I. / Dnevnik.ba)

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare