Srijeda, 24 travnja, 2024

Papa Franjo: Rat nije način suprotstavljanja nepravdi

Must Read

Rat nije način suprotstavljanja nepravdi, rekao je danas poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo, što agencija France press tumači kao dodatno distanciranje od bilo kakvog vjerskog prosuđivanja američkih napada u Iraku.
“Rat nikad nije ispravan način da se ispravi nepravda. Rat ljude uvlači u spiralu nasilja, koje je teško kontrolirati. On donosi uništenje koje će morati ispravljati generacije i otvara put za još teže sukobe i nepravde”, poručio je papa Franjo u obraćanju pripadnicima Zajednice Svetog Euđidija u Antverpenu, u Belgiji.
Vatikan je prošlog mjeseca na neki način odobrio zračne napade protiv Islamske države, kada ih je predstavnik Svete stolice u Ujedinjenim nacijama opisao kao “najvjerojatnije neophodne”.
Odmah zatim, papini komentari su unijeli zabunu po pitanju stava Rimokatoličke crkve.
Izravno upitan bi li podržao napade SAD u Iraku, kako bi zaštitio kršćane u toj zemlji, papa Franjo je odgovorio: “U slučajevima nepravedne agresije mogu reći samo: Dopušteno je zaustaviti agresora.”
Papa je, međutim, odmah dodao: “Podvalačim riječ – zaustaviti. Ne kažem bombardirati, pokrenuti rat, kažem zaustaviti na neki način. Kako se on može zaustaviti? To treba odobriti. Zaustaviti nepravednog agresora je dopušteno.”/HMS/

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Selak Raspudić objavila razloge raskola s Mostom. “Nino i ja smo sad nezavisni”

MARIJA Selak Raspudić za 10:30 sati zakazala je presicu na kojoj je govorila o raskolu s Mostom. Ona i...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x