Srijeda, 24 travnja, 2024

Papa Franjo: Bog je postao malen kako bi nam pomogao da ga zavolimo

Must Read


Papa Franjo uveo je u četvrtak 1,2 milijarda rimokatolika u Božić, pozivajući sve ljude “opijene” posjedovanjem materijalnih bogatstava i površnim prividima da se vrate pravim životnim vrijednostima.
 
Predvodeći božićnu misu u bazilici sv. Petra pred gotovo 10.000 ljudi, Papa je istaknuo da je Božić vrijeme da “ponovno otkrijemo tko smo”.
Kazao je da bi svi trebali dopustiti da jednostavnost djeteta Isusa, rođenog u siromaštvu u jaslicama unatoč njegovoj božanskoj prirodi, prožme njihov duh i nadahne njihov život.

“U društvu prečesto opijenom konzumerizmom i hedonizmom, bogatstvom i ekstravagancijom, prividima i narcizmom, to Dijete poziva nas da budemo trezveni, drugim riječima jednostavni, uravnoteženi, dosljedni, da možemo vidjeti i činiti ono što je važno”, rekao je.

Najvažnije teme papinstva

Papa je u propovijedi ponovno stavio naglasak na neke od najvažnijih tema svojeg papinstva: milosrđe, suosjećanje, empatiju i pravdu.
“U svijetu koji je prečesto nemilosrdan prema grešniku i popustljiv prema grijehu, moramo njegovati snažan osjećaj za pravdu, razlikovati dobro od zla i činiti Božju volju”, rekao je.
Papa je istaknuo da dijete Isus poziva sve da promisle kako postupaju prema drugima.
“U kulturi ravnodušnosti koja je nerijetko okrutna, naš životni stil trebao bi umjesto toga biti pobožan, ispunjen empatijom, suosjećanjem i milosrđem, napajan svakodnevno na vrelu molitve”, poručio je.

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Tko nam to predlaže rezoluciju o Srebrenici?

Službeno to su Njemačka i Ruanda. No praktično, to je SR Njemačka. Zemlja koja u ovoj priči ima dvojak...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x