Published On: Ned, svi 13th, 2012

Papa Benedikt XVI: “Iz krize se izlazi preraspodijelom bogatstva”

RIM – U ovoj ekonomskoj krizi potrebno je zaštititi najslabiji sloj, kazao je papa Benedikt XVI. danas u Arezzu na svom 27. pohodu po Italiji gdje ga je dočekao premijer Mario Monti.

Papa je pozvao na “nepopuštanje materijalističkom mentalitetu” i zatražio sučeljavanje s ovom materijalnom i duhovnom krizom.

– Potrebno je, u ime vrijednosti, solidarnosti i dostojanstva života, sučeliti se “s kulturom prolaznosti koja je mnoge prevarila i dovela do duboke duhovne krize”, kazao je Papa.

Tijekom homilije Benedikt XVI. je kazao kako je potrebno pitati se “kakvu viziju čovjeka smo u mogućnosti preporučiti novim generacijama”. Odgovor treba nalaziti u kršćanskim vrijednostima koji su u korijenima Europe. A te vrijednosti nalažu da se zaštite najslabiji slojevi pogođeni ekonomskom krizom. Potrebno je pronaći brze izlaske iz krize posebno za mlade.

– Iz krize se izlazi tako da se preraspodijeli bogatstvo i izmijeni način života – kazao je Papa i pozvao da se na krizu reagira s “humanističkom tradicijom” i poboljšanjem društvenog i građanskog života gdje svatko može i mora dati svoj prilog.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare