Published On: Čet, ruj 6th, 2012

PADAJU MASKE: Sejdića više nervira Treći entitet nego pravo da može biti biran

U ovom momentu idealno rješenje bi bilo jedna država jedan predsjednik, ili uvođenje četvrte pozicije za nacionalne manjine i neopredijeljene u Predsjedništvo BiH, a da se u Domu naroda formira klub nacionalnih manjina.

Prijedlog SDP-a i HDZ-a je neprihvatljiv, jer produbljuje etničku podjelu u BiH, proizvodi dodatnu diskriminaciju i u suštini se ne bavi implementacijom presude u slučaju Sejdić – Finci protiv BiH.-izjavio je za Oslobođenje Dervo Sejdić iznijevši još par detalja iz kojije je vidljivo da Sejdić nije instaliran kako bi izborio prava ostalima nego kako bi suflirao bošnjačkoj nacionalističkoj politici. Zanimljivo je da netko tko je ustavno diskriminiran, kao što je to Dervo S. ne osjeća solidarnost prema cijelom jednom narodu koji je također ustavom diskriminiran ali je pak osjeća prema jednom Komšiću. Koliko god je Dervo glas Roma toliko je i Komšić Hrvata. Toliko o Sejdiću. 

Na upit što je to što njemu ne odgovara u prijedlogu koji su ponudili SDP i HDZBiH, Sejdić kaže:

– Prijedlog SDP-a i HDZ-a je neprihvatljiv, jer produbljuje etničku podjelu u BiH, proizvodi dodatnu diskriminaciju i u suštini se ne bavi implementacijom presude Suda iz Strasbourga pošto se dodatno cementira etnička podjela BiH. Ovim prijedlogom se čak vrši diskriminacija i konstitutivnih naroda u BiH i više se radi o tome kako poboljšati status Hrvata u državi, nego kako implementirati presudu i dati nacionalnim manjinama ili, kako nas nazivaju, ostalima, pravo glasa i predstavljanja u državnim institucijama.

I dalje pitam šta je ovdje predmet trgovine. Da li se Hrvati, odnosno Dragan Čović i Božo Ljubić odriču trećeg entiteta, da li se odriču legitimnog predstavnika Hrvata ili se SDP odriče Željka Komšića i ljudi poput njega i mene. Dovoljno je reći da je ovaj prijedlog rezultirao time da je Komšić shvatio da se SDP odriče njega i njemu sličnih i otišao iz stranke koja podržava pravljenje trećeg entiteta-kazao je Sejdić.(Dnevnik.ba)

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare