Srijeda, 29 svibnja, 2024

Ovo su žrtve pokolja Adama Lanze – djevojčice i dječaci te njihovi hrabri učitelji

Must Read

Jessica RekosAmerička policija objavila je identitet žrtava stravičnog pokolja kojeg je u osnovnoj školi u Newtownu, u američkoj saveznoj državi Connecticut, počinio poremećeni 20-godišnjak Adam Lanza

Lanza je, podsjetimo, prvo kod kuće usmrtio svoju majku Nancy, a potom je naoružan do zuba otišao do osnovne škole u kojoj je nekoć radila te ubio 26 osoba, među kojima i 20 djece u dobi od 6 i 7 godina. Među 20 ubijenih mališana je 12 djevojčica i osam dječaka. Žrtve imaju i po nekoliko ustrjelnih rana, prenosi Index.
Ovo su žrtve pokolja:
Dawn Lafferty Hocksprung (47) – ravnateljica škole koja je istrčala u školski hodnik kako bi zaustavila napadača i spriječila pokolj, ali je i sama pritom poginula. Prijatelji i sugrađani je opisuju kao dragu i zabavnu osobu, koju su svi učenici obožavali. Uvijek je nosila osmijeh na licu.
Mary Sherlach (56) – školska psihologinja koja je zajedno s ravnateljicom pokušavala zaustaviti mahniti napad.
Victoria Soto (27) – učiteljica prvog razreda koja je poginula dok je svojim tijelom štitila učenike od metaka.
Lauren Russeau (30) – mlada učiteljica koja je o tom poslu sanjarila još od vrtićkih dana. “Strašno će nam nedostajati, ali tješi nas što je uspjela ostvariti svoj san”, navela je njena majka nakon tragedije.
Anne Marie Murphy (52) – učiteljica umjetnosti koja je također dala život spašavajući svoje učenike.
Rachel Davino (29) – jedna od zaposlenica škole, ubijena u mahnitom pokolju.
Josephine Gay (7)
Daniel Barden (7) – dječak koji je obožavao sport te trenirao nogomet i plivanje, bio je učenik prvog razreda osnovne škole. Svi ga opisuju kao “dragog dječaka”, omiljenog među školskim kolegama.
Chase Kowalski (7) – ovaj je dječak obožavao igrati košarku sa svojim ocem, a susjedi ga opisuju kao izrazito drago i pristojno dijete: “Uvijek se smiješio, uvijek bi pozdravio. Ljudi su ga voljeli. Bio je prekrasno, nevjerojatno dijete”.
Jesse Lewis (7) – “Bio je tipični šestogodišnjak, pun života. Uvijek je bio prijateljski nastrojen i volio je brbljati”, kažu o njemu obiteljski prijatelji te dodaju kako je ovaj maleni dječak imao “veliku osobnost”.
Grace McDonnell (7)
Olivia Engel (6) – i ova je vrckava i energična djevojčica bila učenica prvog razreda. Njen rođak je kazao kako je voljela ples i kazalište te bila izrazito kreativna i nadarena za umjetnost.
Charlotte Bacon (6)
Ana M. Marquez-Greene (6) – njena se obitelj prije svega dva mjeseca doselila iz Kanade zbog očeva posla. Saksofonist Jimmy Greene, sveučilišni profesor u Danburyju, kazao je: “Koliko god će nedostajati svojoj majci, bratu i meni, Ana nas je sve pretekla na putu u raj. Malena, volimo te”.
Dylan Hockley (6)
 
Madeleine F. Hsu (6)
Catherine V. Hubbard (6) – i ona je bila učenica prvog razreda osnovne škole, a njena obitelj je poručila: “Duboko smo potreseni gubitkom naše prekrasne kćeri. Naše misli i molitve su i uz druge obitelji pogođene ovom tragedijom”.
James Mattioli (6)

Emilie Parker (6) – malenu djevojčicu njeni su roditelji opisali kao vedro i kreativno dijete, puno ljubavi. O djevojčici zaraznog osmijeha njen otac Robbie Parker je kazao: “Svijet je bolje mjesto jer je ona bila među nama”.
Jack Pinto (6)
Noah Pozner (6) – obiteljski prijatelji ga opisuju kao “nevjerojatno drago dijete”. Jednostavno im je neshvatljivo kako je netko mogao počiniti ovako stravičan zločin.
Caroline Previdi (6)
Jessica Rekos (6) (na slici gore)
Avielle Richman (6)

Benjamin Wheeler (6)
Allison N. Wyatt (6)
Nancy Lanza (52) – majka ubojice. Usmrtio ju je kod kuće, uoči pokolja kojeg je napravio u školi. Ona je bila vlasnica kolekcije oružja kojim je njen sin izvršio masakr.
Adam Lanza (20) – ubojica koji je naposljetku presudio i sebi. Prema navodima američke policije bio autističan, odnosno imao je Aspergerov sindrom te poremećaj ličnosti i pokazivao je naznake opsesivno-kompulzivnog poremećaja. Susjedi ga opisuju kao “čudnog”, a američki mediji prenose i kako je, poput mnogih autista, bio izrazito inteligentan – računalni genije. Dugogodišnji obiteljski prijatelj Lanzinih kazao je kako je Adam patio i od poremećaja zbog kojeg nije osjećao bol: “Prije nekoliko godina kad je trenirao košarku, svi su morali paziti da ne padne jer se mogao ozlijediti, a da nije svjestan toga. Adam je imao mnogo mentalnih problema”.

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto još uvijek nisu deklasificirani tajni dokumenti UK-a o pregovorima s Titom i izručenju ustaša, četnika i domobrana?

U posljednjim desetljećima, povijest Drugog svjetskog rata u Jugoslaviji i odnosi među tadašnjim saveznicima su bili predmetom mnogih kontroverzi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -