Published On: Pet, kol 30th, 2019

Ovo su najsnažniji elementi veličanja HercegBosne u Bošnjaka

U Bošnjaka se često čuju urlici napada na one koji veličaju HercegBosnu. Kažu da je to zato jer je HB presuđen zločinački projekt.

Upada međutim u oči činjenica da sami Bošnjaci veličaju HercegBosnu.

Kako jebemu sad to?

Evo nekoliko primjera.

Krešimir Zubak

Ekstremno popularan i danad utjecajan lik u Sarajevu, iskače iz svih medija, može jesti i piti gdje hoće. Vole ga Bošnjaci za poludit. Jeste li znali da je KZ otac i majka HercegBosne?

Zoran Perković

Prije rata kandidat za člana Predsjedništva ispred Komunisitčke partije. Bio je desna ruka Jadranka Prlića u HRHB-u, u odjelu koji se bavio pravnim pitanjima i njegovo ime spominje se na većini Praljkove dokumentacije. Stalno u vrhu vrha HercegBosne. Javlja se često na SDP BIH skupovima kako maše zastavom. Kroji i danas politiku u MVP. Jako popularan među građankama Sarajeva.

Stipe Mesić

Osim što je samodeklarirani Ustaša jedan je od najvažnijih aktera UZP-a. Postrojavao je Tutiće koji će kasnije raditi zločine nad Bošnjacima u Ljubuškom. Blaža Kraljevića nije. Njega je u Dretelju postrojavao Rasim Delić. Onda je Kraljević kad ga je čika Rasim naučio, silovao Srpkinje i ubijao Srbe te rušio srpske Crkve u Ljubuškom i Mostaru. I tako postao član Glavnog Štaba Armije BIH. I heroj Bosne.

Safa Oručević i danas ne može otkriti kako jedna heroina Štefica Galić može biti prijateljica sa Mesićem čiji su vojnici u Ljubuškom protjerivali Bošnjake. Ali kuži kako je prijateljica s Mirom Hrstićem Ledenim. Hrstić je ok jer nije HercegBosna nego HOS. Nema veze što  je silovao Olgu Draško i ubijao u Dretelju zatvorenike. Ta to su ionako bili samo Srbi. Mesić je jedan  od očeva HercegBosne a  dobio je nedavno i  nagradu grada Sarajeva za svojhe životno djelo. Kužiš stari, HercegBosanac postao počasni Sarajlija. Pa niti jedan grad UZP-a nije proglasio niti jednog šefa HB-a počasnim građaninom. A Sarajevo jest. Možda je vrijeme da Čitluk proglasi počasnim Orhana Pamuka. Inače Pamuk je zabranjen u Sarajevu al nije u Čitluku! No što je Sarajevo za Čitluk. Da je Orhan zabranjen u Čitluku svi bi pisali o tome.

Jadranka Kosor

Ljubiteljka stanova srbaljskih, desna ručica Franje Tuđmana. Princeza HercegBosne.Vojnici HVO-a obožavali su je. Njene zagrljaje, tješenja. Itd. Jaca je ekstremistički popularna u Sarajevu. Ćao Jaca ša ima?

Poskok.info

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare