Published On: Sri, svi 25th, 2022

OVO JE REKAO BIDEN: Za ime božje, kada ćemo se suprotstaviti lobiju industrije oružja?

Američki predsjednik Joe Biden, vidno potresen, ali i gnjevan, obratio se naciji nekoliko sati nakon velikog krvoprolića u teksaškoj osnovnoj školi.

– Nadao sam se kad sam postao predsjednik da neću morati ovo opet raditi. Još jedan masakr, ovoga puta u Uvaldeu u Teksasu, u osnovnoj školi. Žrtve su prelijepi, nedužni učenici drugog, trećeg i četvrtog razreda… I koliko još njih koji su svjedočili tome, gledali su svoje prijatelje kako umiru, kao da su na nekoj bojišnici. Živjet će s tim do kraja života, započeo je Biden.

– Mnogo o ovome još ne znamo, ali ponešto i znamo. Znamo da neki roditelji više nikada neće vidjeti svoju djecu, više ih nikada neće spremati na spavanje, grliti ih. Nikada neće biti isti. Izgubiti dijete je kao da ti je netko otkinuo komad duše. Kao da te nešto usisalo u šupljinu vlastitih pluća i nikada ne možeš više van. Nikad ne bude isto, rekao je Biden koji je i sam izgubio dvoje djece – kćer u prometnoj nesreći, a sina od teške bolesti.

– Govorio sam to u jednom drugom kontekstu, ali ponovit ću: Sveto pismo kaže da je Bog blizu onih slomljena srca i uništenih duša. Toliko je uništenih duša… Večeras vas molim da se molite za njih, da date snage njihovim najmilijima u ovoj tami, apelirao je, pa povisio ton.

– Za ime božje, kada ćemo se suprotstaviti lobiju industrije oružja? Prošlo je 3448 dana, 10 godina otkad sam kao potpredsjednik bio u Connecticutu gdje je 26 ljudi, među njima 21 dijete, ubijeno u Sandy Hooku. Od tada se dogodilo više od 900 pucnjava u školama: U Parklandu na Floridi, u Santa Feu u Teksasu, u Michiganu… I lista ide dalje i povećava se. A tek kada u to uključimo i pucnjave u kinima, bogomoljama, a evo prije 10 dana imali smo i pucnjavu u dućanu u Buffalu. Puna mi je kapa! Moramo nešto poduzeti! I nemojte mi govoriti da ne možemo utjecati na ovo krvoproliće!, rekao je i naveo da kada je svojevremeno bila uvedena zabrana prodaje jurišnog oružja, broj nasilnih incidenata je opao, a da se, kada je zabrana istekla, utrostručio.

– Ideja da 18-godišnjak može kupiti dvije jurišne puške je pogrešna. To je bolesno!, rekao je i pozvao na suprotstavljanje industriji oružja koja ima prililčno snažan utjecaj u američkoj javnosti.

Ustvrdio je da većina Amerikanaca podržava donošenje “razumnih” zakona koji bi reguliralo nošenje oružja.

– Baš sam se vratio iz Azije sa sastanaka s tamošnjim liderima, o ovome sam čuo u avionu. Ali, ono što me najviše pogodilo tijekom 17-satnog leta je da se ovakve stvari rijetko događaju bilo gdje drugdje. Zašto? Pa i u drugim dijelovima svijeta imaju ljude s mentalnim problemima, i oni imaju obiteljsko nasilje, ljude koji su izgubljeni, ali ovakve masovne pucnjave nikada ovako često! Zašto nam ne smeta živjeti s ovakvim krvoprolićima?! Zašto dopuštamo da nam se ovo događa?! Gdje nam je kralježnica da se suprotstavimo tome?!, upitao je.

– Vrijeme je da počnemo djelovati, istaknuo je.

– Naše molitve su večeras s roditeljima koji leže u krevetu i pokušavaju shvatiti hoće li ikada više moći zaspati, koji se pitaju jesu li im druga djeca sigurna, koji se pitaju što će biti sutra s njima. Neka Bog blagoslovi sve izgubljene živote na ovaj tužan dan. Neka Gospodin bude blizu svih slomljenih srdaca i onih čije su duše uništene jer će Ga oni trebati, i to puno, zaključio je svoje obraćanje naciji Joe Biden./HMS/

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲
1 mjesec prije

Sad ili Nikad, BOG 🙏 vas blagoslovio u naumu.

Kiklop
Kiklop
1 mjesec prije

Gospodine predsjdnice koliko vi proizvodite naoruzanja? Koliko je ratova Amerika zapocela? Tko je svijetu bacio dvije atomske bombe na gradove japana kao to je bilo za njihovo dobro? Tko je to jos uradio? Tko je ubio 520000 djece Iraka? Tko je granatirao gradove Srbije ukljucujuci i Beodrad sa preko 2,5 miliona stanovnika.Usuti predsjednice samo se znate granatama boriti…

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Mr. “jesam l’ doš’o, il’ sam poš’o” – uvijek djeluje vidno rastresen,…
ops! pardonček, … “potresen”.
je li se opet (3. puta) rukovao sa zrakom?

Last edited 1 mjesec prije by Anonimac
Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Ne, Rusija neće bankrotirati, nego će svoj dug plaćati rubljama!!
Moskva planira otplatu vanjskog duga u rubljama, izjavio je u srijedu predsjednik ruske Državne dume Vjačeslav Volodin. Ovo dolazi nakon što su SAD blokirale Rusiju da otplaćuje dug američkim vlasnicima obveznica.Volodin je dodao da zemlja ima sva potrebna novčana sredstva za plaćanja.
“SAD i sateliti koji podržavaju odluke Washingtona trebali bi se naviknuti na rublju”, rekao  je Volodin na svom Telegram kanalu u srijedu, navodeći iskustvo Rusije u kojoj se zahtijevaju plaćanja u rubljama za isporuke gasa kao primjer kako nagodbe mogu funkcionirati.
Rusko ministarstvo finansija također je u saopćenju potvrdilo da će Moskva nastaviti ispunjavati svoje obaveze prema državnom dugu, uprkos pooštravanju vanjskih ograničenja.

Last edited 1 mjesec prije by Anonimac