Ovo je lista potrepština za pomoć Turskoj – Jabuka.tv

Društvo Crvenog križa BiH s obzirom na mandat i ulogu Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, gdje sva nacionalna društva djeluju jedinstveno, zaprimilo je apel iz Turskog Crvenog polumjeseca u kojem izražavaju potrebe za različitim vrstama potrepština za preživjele katastrofalnih potresa.

Navedeno je da su preživjelim žrtvama najpotrebniji pokrivači, kreveti na rasklapanje, električne grijalice, grijalice na plin, stolice na rasklapanje za sjedenje i spavanje, vreće za spavanje, cerade – za stavljanje kao podloga (različitih dimenzija), cerade za vinterizaciju/zaštitu šatora (različitih dimenzija), solarni punjači/lampe, kuhinjski setovi.

Iz Crvenog polumjeseca Turske zamolili su da se ne prikupljaju i ne šalju prehrambene i higijenske proizvode, odjeću i slično, zbog čega su i poslali službeni popis potrebnih roba.

Akcija prikupljanja donacija trajat će 15 dana nakon čega će biti isporučena Crvenom polumjesecu Turske.

Apel se upućuje prema svim tvrtkama, gospodarskim subjektima, ali i građanima koji su u mogućnosti pružiti podršku kroz ovakav vid pomoći.

Ukoliko ste u mogućnosti donirati neke od gore spomenutih artikala u cilju prikupljanja i organiziranog slanja donacije prema Turskoj, molimo vas kontaktirajte lokalni Crveni križ u vašem mjestu, navodi se u priopćenju Crvenog križa BiH.

Crveni križ u Bosni i Hercegovini se uključio u potporu i pokrenuo humanitarni broj 17023 putem kojeg se mogu donirati 2 KM, te otvorio namjenski žiro račun 1340011130004680 kod ASA Banke d.d. Sarajevo, Fra Anđela Zvizdovića 1/A 71000 Sarajevo za uplate donacija (primatelj Društvo Crvenog krsta/križa BiH, Kranjčevićeva 2, 71000 Sarajevo).