Ovo je Andrea Kajganić koja je isplanirala monstruozno ubojstvo u Doboju

Andrei Kajganić i Draženu Lazareviću, osumnjičenima za ubojstvo Saše Kulišića u Doboju, određen je jednomjesečni pritvor.

Kako je priopćio sud Kajganić i Lazareviću se na teret stavlja da su kao suizvršitelji počinili teško ubojstvo na podmukao i svirep način. Dodaju da su osumnjičeni od 29. do 30. siječnja po prethodnom dogovoru, zločin počinili zajedno sa A.K. maloljetnom kćerkom Kajganić.

”U namjeri da liše života Kulišića 29. siječnja u popodnevnim satima, a nakon što je maloljetna A.K. usitnila veći broj tableta naziva ”treana“ jačine 10 mg, koje je kupila sestra prvoosumnjičene V.M. na molbu osumnjičenih, iste pomiješala s vodom, da bi u dogovoru s osumnjičenima, u večernjim satima otišla u obiteljsku kuću svog oca gdje je uz upotrebu vode, u kojoj se nalazio izmrvljeni prah tableta, napravila limunadu koju je dala svom ocu”, priopćio je Okružni sud u Doboju.

Dodaju da je namjera bila da se Kulišić omami i uspava. Dodaje se da su iste tablete A.K. i njena majka i u ranijem razdoblju davale Kulišiću, a da on za to nije znao.

”Nakon što su tablete počele djelovati i nakon što je oštećeni Kulišić zaspao, maloljetnica je ostavila otključana ulazna vrata od kuće, o čemu je obavijestila osumnjičene koji su ušli u kuću”, navodi sud.

Dodaje se da su Kajganić i Lazarević rekli maloljetnici da ide u dnevnu sobu i da zatvori vrata, da bi oni ušli u sobu gdje je spavao Kulišić.

”Vezali su ga tako što su mu oblijepili glavu sivom selotejp trakom, a noge i ruke vezali konopcem i selotejp trakom. Zadali su mu par udaraca od kojih je krvario, da bi ga potom iznijeli iz kuće i automobilom, karavan, odvezli u šumu u neposrednoj blizini izletišta Preslica”, navodi sud.

Tu su mu, kako se pojašnjava, nepoznatim predmetom zadali četiri ubodne rane u predjelu stomaka, da bi uslijed teškog traumatskog i hipovolemičkog šoka izazvanog ozljeđivanjem i gubitkom krvi nastupila smrt. Takvog su ga ostavili u šumi i uputili se u nepoznatom pravcu, prenosi “Atv”./HMS/