Published On: Mon, Oct 22nd, 2018

OVA VIJEST JE NA NASLOVNICI VODEĆIH MEDIJA U BIH: “Ambasada SAD-a u Sarajevu prodaje stare tepihe i korištene veš mašine”

 

Koliko je Bosna i Hercegovina postala trulo postkolonijalno društvo najbolje govori podatak da je vijest o tome kako jedna strana ambasada prodaje polovne stvari postala vijest koja je na vodećim sarajevskim portalima zauzela prvo mjesto na naslovnicama.

Umjesto da vijest dobije značaj sporednog oglasa samo je u BIH moguće da joj se daje toliki značaj.

Iako se radi na trenutke o nebitnoj stvari to baš tako  i nije. Naime upravo iz tog grada drugima drže predavanja o patriotizmu i državnosti.

Možemo li zamisliti bilo koju europsku zemlju kojoj je aukcija istrošnih američkih tepiha i korištenih sanitarija The News?

 

Lijanović friendly ambasada u Sarajevu objavila je javnu prodaju korištenog kućnog namještaja, itisona, bijele tehnike i kućanskih aparata, klima, IT opreme, hidrauličnih pres kontejnera za smeće i otpadnog materijala.

Prodaja će se održati u petak, 26. Listopada s početkom u 11:30 sati u starom objektu ambasade u ulici Alipašina 43 u Sarajevu.

Ponuđeni predmeti se mogu pogledati na dan licitacije od 9 do 11:30 sati.

Iz Ambasade SAD-a napominju da svi posjetitelji moraju imati identifikacijski dokument sa slikom, a na aukciji ne mogu sudjelovati strani državljani.

Dodatne informacije i detaljna uputstva možete naći na internet stranici.

Ne propustite posjetiti nas 26. Listopada od 9 sati u starom objektu Američke ambasade u Alipašinoj 43″, poručili su organizatori.

Zanimljivo komentari su iskljuceni. Pogodimo zašto.