Published On: Ned, tra 3rd, 2022

OTKRIVAMO: Zašto se proizvodi toliko govora mržnje prema Hrvatima u SDA medijima?

SDA je duboko svjesna da je otcjepljivanje bošnjačkog identiteta od srpskog završena priča. I da tu više ne vreba opasnost od prelaska Bošnjaka u srpstvo. Prevelika je trauma između Srba i Bošnjaka da bi SDA pazila na osipanje mlade bošnjačke nacije i njen prelazak u srsptvo. Preduboke su rane, previše je jama, previše teško izgovorenih riječi.

S druge strane Hrvatska i Hrvati iako su ih Bošnjaci prilično ranili optužnicama i presudom za UZP i dalje blagonaklono gledaju na Bošnjake dvojnog identiteta. I pružaju ruku mira. Je li to naivna politika ili dugoročno mudra? Sami procjenite.

No činjenica je da Bošnjaci u FBIH, minimalno na 95% teritorija FBIH nemaju nikakvu traumu s Hrvatima i Hrvatskom. Štoviše na stotine tisuća Bošnjaka i njihovih obitelji, govorimo dakle o preko milijun ljudi imaju upravo suprotno – pozitivno iskustvo s Hrvatskom što u ratu što u poraću. Stoga bošnjačkom nacionalnom pokretu upravo na kroatofagiji, širenju mržnje prema Hrvatima prijeti slom. Ponegdje čak cijeli gradovi poput Jajca , Tuzle ,Bihaća, Bužima slavnog, prapostojbine obitelji Bana Jelačića,  vrte očima na antihrvatsku propagandu Sarajeva, jer su duboko svjesni da su im Hrvati pomogli u borbi. Potom gradovi iz kojih su Hrvati protjerani, u kojima su počinjeni zločini nad njima, isto tako osjećaju kolika je trenutna nepravda trenutno u medijima prema Hrvatima.

Ne možete Jablaničaninu, Konjičaninu, Bugojancu, Kakanjcu, Zeničaninu, pa čak i Sarajliji utuviti u glavu da su Hrvati agresori i loši. Dok su i sami građani tih gradova muku mučili u poraću da maknu s vlasti one koature jama i logora za Srbe i Hrvate. A koji su nakon progona tih naroda, šovinizam provodili nad domaćim muslimanima Bošnjacima. I to u savezu s preostalim mudžahedinima. U tim gradovima prilično je ljudima jasno što je ABIH uradila Hrvatima. Da ne spominjemo Grabovicu koja se nalazi na prometnici Jablacnica – Mostar.

Mržnja se stoga u prvom redu izvozi iz Mostara, putem tvornice mržnje Mimara mržnje Safeta Orečevića, koji je od loze Oreča , od Posušja, i sam starinom Hrvat. A  koji ju onda putem svojih i Bakirovih medija tu mržnju proizvedenu na ovom il onom događaju iz Mostara  pokušava usaditi u srce svakog Bošnjaka u FBIH. To je čisti notorni nacizam. Čista produkcija nesuživota s nadom u daljnji progona “7 postotne hrvatske manjine”.

Cilj je dekroatizacija kroatofilnih Bošnjaka , usađivanje fobije prema Hrvatskoj i Hrvatima a drugi jednako važan cilj je stvaranje klime neugodnosti i neprihvaćenosti, osjećava vječne mete u samim Hrvatima u većinskim bošnjačkim mjestima, koji potom ili prelaze na bosanstvo, potom na bošnjaštvo ili se iseljavaju.

Uzmimo samo slučaj ubojstva u Zenici od prije par dana. Pogledajmo reakcije Hrvata. Tihe su i neprimjetne. Narod je preplašen. Zamislimo da je slučaj obrnut. Da je u hrvatskom gradiću ubijena mještanka Bošnjakinja.

Ovaj dio oko usađivanja osjećaja mete u mozgu manjinskog Hrvata važan je da ga shvate RH i HNS političari. Ne iseljava Hrvate izborni zakon, on je samo jedan od gorućih problema, nego konstantna 24-satna produkcija hrvatofobije.

No bez obzira na to, kao što postoje Crnogorci koji nikad nisu prestali biti Srbi, kao što postoje Ukrajinci koji nikada nisu prestali biti Rusi, tako postoje i Bošnjaci koji nikada nisu prestali biti Hrvati.

Politika SDA godinama im je branila isticanje takvog svog identieta. No liberlizacijom tržišta u RH, uz dokaz o djedu Hrvatu, učenju hrvatskog jezika u školi i slično, mnogi takvi Bošnjaci-Hrvati, imaju priliku postati EU državljani i sebi i svojoj obitelji omogućiti nešto bolju budućnost od one koju im nudi Bakir. A on im nudi sabur, mržnju, autoviktimizaciju, post i van Ramazana i u konačnici džihad.

Sebi i svojoj obitelji pak to nije namijenio. Oni žive dobro, na Poljinama i po otocima. Oni imaju međunarodne diplome, a ako netko od njih i nema imat će. Oni su potkoženi. Bošnjaci su sve gladniji.

Upravo zbog činjenice da su se tisuće Bošnjaka osim preko njemačke ambasade u Sarajevu obrele i pred hrvatskom ambasadom u Sarajevu gdje dokazuju da su od hrvatske loze i da žele biti lojalni građani RH, pokrenut je novi val protuhrvatske politike retorike u javnom prostoru BIH.

Naravno nekažnjeno. Jer Schmidt kažnjava rasizam u javnom jeziku samo ako ga izjavi Srbin. Ili Hrvat.

Bošnjacima je ovih dana tako posve dozvoljeno da javno veličaju Mustafu Busuladiža. Ideologa iskorjenjivanja Židova i Srba  u Sarajevu.

Hejt prema Hrvatima na dnevnoj razini je pače poželjan.

I što mislite hoće li N1 TV , američka TV kuća takve ponovno zvati u emisije? Naravno da hoće. Vole Bidenovci svoje Azovce u BIH.

U gore opisanom tekstu pojašnjena su dva cilja organizirane produkcije mržnje u SDA novogovoru fašizma.

  • Prvi je dekroatizacija kroatofilnih Bošnjaka koji nisu izgubili doticaj s hrvatstvom.
  • Drugi je iseljavanje Hrvata stvaranjem klime neprihvatljivosti.

Treći  razlog je najpokvareniji i mogao bi dovesti do raspada BIH . Naime da bi se moralno opravdalo otimanje tuđeg, žrtvu, kojoj se otima treba prikazati kao prezastupljenu, rigidnu, zločestu i onu koja ne zaslužuje prava koja joj jamči Ustav.

Taj dio ćemo opisati u drugom tekstu. No nameće se pitanje: Ok ako su Hrvati tako loši i treba im oduzeti prava, što je s manjinama u FBIH. Šta su oni skrivili Bakiru Izetbegoviću pa da on i njegova partija već 30 godina otimaju sva mjesta manjinaca u federalnom Domu naroda?

I na ovom pitanju pada moralna uzvišenost bošnjačkog hegemonizma u BIH. Pardon SDA-ovog, Jer ne podržavaju svi Bošnjaci hegemoniju SDA.

ish l poskok.info

guest
99 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimc
Anonimc
1 mjesec prije

Idioti skutorski hoce mile ronhil ajrodrom vas predsjednik ajrodrom u trebinju a dubrovcani ko nedaju stacete sad izdajnici skutorski.koga ce te sad seoske varalice iz skutorije prevariti

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimc
1 mjesec prije

STAJE NEJASNO BALINCE KAKO NE SVACATE VI MUSLIMANI DA STE VI NAJVECE ZLO U BIH HOCETE SVE POD SVOJU SAPU E NECE MOCI ETVAM KOMSIC PA SE SA NJIM ZEZAJTE DOKLE HOCETE A VALJALI SU VAM HRVATI KAD SU VAM DEBLOKIRALI BIHAC PRIZNAJTE TO PA TO CIJELI SVIJET ZNA

Djomla
Djomla
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Kakvi Vi i deblokada Bihaca ?Pa sta ste cekali ( znamo mi da Vam se sa preko “bare” da komanda).Dok Nato nije rekao naprijed besplatna pjesadijo niste ni centa maknuli!

Pocrtan
Pocrtan
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimc
1 mjesec prije

Tebe I takve,kad ste nepismeni,a idete potpisivat ugovore o suradnji.Opet noz u ledja.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimc
1 mjesec prije

Na kružni tok u Ljubuški i čekaj da te neko zovne na dnevnicu. Jado jadni!!

Nisam kriv
Nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimc
1 mjesec prije

Kako si uspio ovo napisati ?!

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Nisam kriv
1 mjesec prije

SKOTU BALINSKI MI SMO ISLI U SKOLI GDJE SE NIJE GOVORILO LAHKO VEC LAKO VI STE ZATUCANI

Lola
Lola
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimc
1 mjesec prije

Ispravno se kaže”aerodrom” a ne “ajrodrom”
Ili ti je neki odron u glavi!

hercegbosnamostar
hercegbosnamostar
Šta ti kažeš na ovo?  Lola
1 mjesec prije

Neznas ni ti nego se kaze ZRACNA LUKA

Stranput
Stranput
Šta ti kažeš na ovo?  hercegbosnamostar
1 mjesec prije

Jahran

eagle
eagle
1 mjesec prije

reče poskok i ode u povijest

Rope
Rope
Šta ti kažeš na ovo?  eagle
1 mjesec prije

Sretan i uspjesan bal vamipra Poskoce!?👍

drZlikovac
drZlikovac
1 mjesec prije

“Tuđman ne da nije bio vođen shvaćanjem da su Muslimani zapravo Hrvati, nego je učinio povijesni zaokret u hrvatskoj politici i prvi put ‘isključio’ Muslimane iz hrvatskih nacionalnih ciljeva i kao imperativ postavio potpuno katoličko-muslimansko razgraničenje u BiH, sa svim konzekvencama koje su iz toga mogle nastati i koje su nastale. Da budem ironičan, mislim da mu suvremeni bošnjački ideolozi na tome mogu biti zahvalni”. ….

drZlikovac
drZlikovac
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
1 mjesec prije

“Njegovo ‘krivo’ iščitavanje povijesnih fenomena poput Banovine Hrvatske, koja je nastala u potpuno drugom kontekstu i, kao što se zaboravlja, kao prilog pokušaju očuvanja Jugoslavije, a ne njezina razbijanja, povjesničare i analitičare Tuđmanove uloge može zavesti na krivi trag. Njegova politika u BiH posebice ne može biti krštena ‘neo u..stasstvom s obzirom na to da su protumuslimanska kampanja, uključujući i rušenje džamija, zamisao o diobi Bosne i ostalo u suprotnosti sa svim temeljnim u.stassskim postulatima o Bosni i Muslimanima, kao i konkretnoj stvarnosti NDH”

drZlikovac
drZlikovac
Šta ti kažeš na ovo?  hakuna matata
1 mjesec prije

A zašto bi…uživam raskrinkavajući mačekovce ..😁

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
1 mjesec prije

MAČEKOVCi su sa CETALJIMA pod petokrakom napravili i Blajburg

drZlikovac
drZlikovac
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
1 mjesec prije

Čak su mačekovci i prednjačili…

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
1 mjesec prije

To nije JASNO skutorima …Bošnjaci i hrvati dok nisu macekovci njofrini preko slugu UZP nisu počeli oružjem realizirati KARADJORDJEVO nisu uopšte gledali ko je HVO a ko sa ljiljanima..

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
1 mjesec prije

Bacaj cvijece na JNA tenkove i suti..

drZlikovac
drZlikovac
Šta ti kažeš na ovo?  hakuna matata
1 mjesec prije

Prilikom izgradnje džamije u Zagrebu…”Još bi nam samo to, piše Stepinac, misleći na islam – trebalo u Zagrebu. Preko 300 godina branili su djedovi naši mačem u ruci od nekrsta ovu zemlju i ovaj grad. I što su djedovi časno očuvali, to će unuci, moralno duboko pali, pomoći u zlu one koji su nekad i sami bili katolici. (O tempora o mores (o vremena, o običaji!) . Razumijem da neuki puk pristane i drži se uz islam. Ali da kulturan čovjek, koji zbilja teži za spoznajom istine, pristane uz ovu smiješnu mješavinu židovstva, katolicizma odnosno kršćanstva, i poganstva, to ne mogu razumjeti” ….hehehe…shvaćaš zašto Solunski borac nikad neće postati svetac ,osim amo se Serbi ne smiluju Vama Hybridima i daju pristanak za njegovu kanonizaciju…😁

Nisam kriv
Nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
1 mjesec prije

Bravo, to je prava legitimacija!
Čestitam

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
1 mjesec prije

Znači i OVAJ Stepinac je bio.Macekovac…Znači na njegov mig i JOŽE BRAVARA DUDEKA je srušena ona džamija TJ.munare pa objekat postao MUZEJ HRVATSKE REVOLUCIJE

drZlikovac
drZlikovac
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
1 mjesec prije

Solunski dobrovoljac,mačekovac nego šta….a Serbi ga proglasili u.stasskim vikarom…sad sve čine kako bi spriječili njegovu kanonizaciju ..40 godina trovali narod o 1 700 000 mrtvih pa sad ne mogu nazad da sami sebi ne skoče u u.sta…

Nisam kriv
Nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  hakuna matata
1 mjesec prije

On će se raznijeti u fazi napretka je !

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
1 mjesec prije

Ma NJOFRA MAČEKOVac više je katolika izveo iz Bosne nego Eugen Savojski…

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
1 mjesec prije

ti si stvarno jako uščuhli, kiseli…. pr dac-

Nisam kriv
Nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
1 mjesec prije

Tuđman je znao za tu povjesnu zabludu ta povjesničar je a i bio je toleranta osoba spram anakronih usraša koji to i sad zagovaraju.!
Da i Jako je poštovao te muslimane i njihovu želju da budu narod, samo ti još shereš ili provociraš na tu temu ?!
U svakom slučaju sikter !

drZlikovac
drZlikovac
Šta ti kažeš na ovo?  Nisam kriv
1 mjesec prije

Bio je povjesničar jugoslavenske provijencije…u potpunosti je njeno tumačenje prihvatio..zato i je odigrao ključnu ulogu u formiranju Bošnjačke nacije.
To što tebe iznošenje činjenica provocira ,nije moj već tvoj problem…😀

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Nisam kriv
1 mjesec prije

Milošević nije mrzio islam ni Bošnjake.. za razliku od NJOFRE koji je mrzio muslimane…

Faraon Murat
Faraon Murat
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
1 mjesec prije

Na kojim si ti drogama alahati?

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Faraon Murat
1 mjesec prije

Na historijskim a ne na povijesnim i istorijskim

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
1 mjesec prije

Sve su prilike- na histerijskim.

Faraon Murat
Faraon Murat
Šta ti kažeš na ovo?  Nisam kriv
1 mjesec prije

100 % točno. Bivši Predsjednika Turske Demirel je bio jedini strani državnik na Tuđmanovoj sahrani.
I uvijek mu je bio zahvalan za ono što je činio za Bosnjake.Pusti ovog Zlikovca,ni on sam ne vjeruje u ovo
što piše

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Faraon Murat
1 mjesec prije

Ne pitaš se ZAŠTO JE JEDINI….OD ORUZJA TRI AK JEDAN SE MORAO DOSTAVITI ARRBIH A 2 AK OSTAJU HV TO JE BIO NJOFRIN USLOV POMOCI U ORUZJU … PRED OLUJU…

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
1 mjesec prije

TUDJMAN BIO PAMETAN PA VAM NIJE VJEROVO JER SVI SU MUSLIMANI PRILIVODE ZA STO LIR A U STO VIRA

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
1 mjesec prije

Naučio je Njofra Krivousti BOSNJAKE pameti uz pomoć TRRORISTICKE HRHFOSNE ….STA ONO RECE Krivousti u Karadjordjevu po sastanku…,,Kada se slože srpske i RVACKE škare ALJO tu u Bosni nema šta da traži,,…

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
1 mjesec prije

U krivu si. Dogovor Hrvata i Muslimana tokom zajednicke obrane od Srba je bio “Na prostorima sa muslimanskom vecinom je HVO podlozan stozeru ABiH, a na prostorima sa hrvatskom vecinom je ABiH podlozna stozeru HVO.” Sa hrvatskim oruzjem i pomoci, sa muslimanskom brojnoscu, sa od Clintona najavljenim bombardiranje srpskih polozaja oko Sarajeva – rat bi vec 1993.krenuo u korist Hrvata i Muslimana. A onda se dogodila muslimanska izdaja.

vitina
vitina
1 mjesec prije

Kod većine Bošnjaka-muslimana “hrvatstvo” je čisto parazitsko, to jest iz koristi. Oduvijek je to bila čista računica, i nikada tu nije bilo pravog hrvatstva. Naravno mislim u nacionalnom smislu, a ne o podrijetlu.Čast izuzetcima.

drZlikovac
drZlikovac
Šta ti kažeš na ovo?  vitina
1 mjesec prije

Nitko u Hrvatskoj povijesti nije svoje hrvatstvo naplatio kao Hercegovci….i onda dođeš ti i upireš prstom u muslimane..
naravno,nisi objasnio kako su to oni parazitirati …zna se tko viče: “ drž lopova”..

vitina
vitina
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
1 mjesec prije

Upravo suprotno Hercegovci su uvijek ispaštali zbog svog hrvatstva i uvijek više davali nego dobili od toga što su Hrvati. Hrvatska je uvjek hercegovačke Hrvate koristila pa i žrtvovala kao i u zadnjem ratu.
Kako su parazitirali? Pa u drugom svjetskom ratu po onoj srpskoj “ciganine u nevolji kume” čisto radi naoružanja i zaštite, u zadnjem ratu isto radi naoružanja kojeg su okrenuli protiv Hrvata, a danas zbog putovnica i privilegija koje im omogućava to da budu građani EU. Nema tu hrvatstva ni malo.

drZlikovac
drZlikovac
Šta ti kažeš na ovo?  vitina
1 mjesec prije

Pogledaj Hercegovinu sad i prije rata i sve će ti biti jasno…i nemam ti ja ništa protiv toga da Hrvati ekonomski ojačaju ,štoviše..mislim da je to jedini način da opstanu…ali ne optužuj druge a ti gori…

vitina
vitina
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
1 mjesec prije

O čemu pričaš? Daj bar jedan primjer koristi Hercegovcima od tog što su Hrvati?

drZlikovac
drZlikovac
Šta ti kažeš na ovo?  vitina
1 mjesec prije

Znaš onaj vic o Hercegovcu i Zagorci kad su pošli u općinu negdje u Zagorju….kaže Zagorac da on zna put a Hercegovac sve one koji tamo rade…to ti je suština Vašeg hrvatstva…prosječan Hercegovac jedino drugog Hercegovac smatra istinskim Hrvatom ,pod uvjetom da je istodobno i katolik..

vitina
vitina
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
1 mjesec prije

Koji si ti jadnik Imotski. Sve što znaš je nasilno namećanje svojih suludih zaključivanja.
Kako je otužno kad Imoćanin priča o Hercegovačkom probitačnosti.
Daj čovječe argumente a ne umno nasilje i stereotipe na koje bi se ja tebi trebao bezpotrebno pravdati.

drZlikovac
drZlikovac
Šta ti kažeš na ovo?  vitina
1 mjesec prije

Mi Imoćanima smo u nekim segmentima i gori….ti si počeo sa stereotipima o muslimanima ,ja ti samo kažem da pometeš najprije pred svojim vratima..😀

vitina
vitina
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
1 mjesec prije

Opet se praviš naivan i “dinarsku” probitačnos i sposobnost hoćeš da dovedeš u ravan sa nacionalnim osjećajem. Nisi me ništa pobio nego samo pričaš svoje nebuloze.

drZlikovac
drZlikovac
Šta ti kažeš na ovo?  vitina
1 mjesec prije

Evo ti primjer…Hercegovci su ni krivi ni dužni ekonomski uništili Imotski…odmah ste uspostavom RH iskoristili svoj zemljopisni položaj i porezne olakšice koje ste si uveli tako da Imotski nije imao nikakve šanse ekonomski uopće opstati…i danas je to tako..pa mi nismo mogli kupiti čačkalicu a da ne odemo u Hercegovinu…i nikad nismo žalili i kukali..
I neka…zarađujte kad imate mogućnost,nije meni krivo ali brate prestanite kukati i upirati prst u RH…Hrvatska vas uvela u EU,pomaže Vam na razne načine financirajući razne strateške projekte ,u prednosti ste i kad su muslimani i kad su Serbi u pitanju…..uvatili vas Čović i ekipa u Vrzino kolo a Vama svi drugi krivi osim Vas samih…i odakle Vam uopće pravo nekome negirati nacionalne osjećaje pa makar bio jedan jedini…ako ništa to je u najmanju ruku nepristojno…

Last edited 1 mjesec prije by drZlikovac
vitina
vitina
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
1 mjesec prije

Ti si stvarno nemoguć lik, koji živi u nekoj svojoj realnosti.

drZlikovac
drZlikovac
Šta ti kažeš na ovo?  vitina
1 mjesec prije

Samo bez dlake na jeziku…ništa drugo..😀

vitina
vitina
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
1 mjesec prije

Kakve to veze što pišeš ima sa muslimanskim parazitskim “hrvatstvom”? Ti totalno fulavaš temu.

drZlikovac
drZlikovac
Šta ti kažeš na ovo?  vitina
1 mjesec prije

Mnogi muslimani kroz povijest su bili istinski i gorljivi Hrvati…nakon drugog svjetskog rata to se postepeno promjenilo,što zbog replesalija ,što zbog politike koju uvode komunističke vlasti omogućivši muslimanima izjašnjavanje Muslimanima a sve sa ciljem slabljenja hrvatskog nacionalizma…tu ste vi Hercegovci odigrali jednu od ključnih uloga upravo zbog Vašeg straha od islamizacije…jugoslavenski nacionalisti su to jako dobro iskoristili kako bi unijeli razdor između Hrvata i Muslimana…da je to koristilo Serbima samo politički slijepac nije u stanju razaznati…Serbi su jugoslavenstvo uvik znali iskoristiti na adekvatan način kako bi zaštitili ili unaprijedili svetosavske ciljeve…i do dana danasnjeg se ništa nije promjenilo…i pisac dobro uočava da Bošnjacima za emancipaciju nisu više potrebni Serbi…da zauvijek zalupe vrata hrvatstva koje među muslimanima još uvijek postoji iako prikriveno,stidljivo ,zbog raznih razloga…e za to služite Vi..

vitina
vitina
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
1 mjesec prije

Koji su to mnogi muslimani bili gorljivi Hrvati kroz povijest? Safvet-beg Bašagić? U jednom trenutku gorljivi Hrvat a u drugom piše pjesmice gdje piše da u BiH nema Hrvata.
Pišeš pravaške bajke, jer je vaš ideolog hrvatski Šešelj iz devetnestog stoljeća muslimane nazvao hrvatskim cvijećem.
Ja osobno nemam ništa protiv Bošnjaka-muslimana, i neka se slobodno svatko izjašnjava nacionalno kako se god osjeća. Samo i dalje tvrdim da mnogi među onim koji se izjašnjavaju Hrvatima to rade tajno i samo radi pogodnosti koje im hrvatstvo pruža. Dosta njih koji imaju hrvatske dokumente su bošnjački nacionalisti, i imaji ih među bošnjačkim nacionalističkim političarima(kako čujem).

drZlikovac
drZlikovac
Šta ti kažeš na ovo?  vitina
1 mjesec prije

To sad i nije toliko bitno…bitno e da Hrvati i Bošnjaci nađu zajednički jezik u obostranom interesu a ne da Serbima pogoduju svađajući se međusobno…samo to je. bitno…

vitina
vitina
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
1 mjesec prije

Ajde da se i ja jednom složim sa tobom.

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
1 mjesec prije

POTPISUJEM

Faraon Murat
Faraon Murat
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
1 mjesec prije

Samo vam trebamo zabraniti pristup Buškom jezeru.
Pa bi vidjeli koliko bi vam bila uspješna ljetna
sezona u Dalmaciji.

Lola
Lola
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
1 mjesec prije

De objasni kako je Hercegovina uništila Imotski

drZlikovac
drZlikovac
Šta ti kažeš na ovo?  Lola
1 mjesec prije

Lipo….ekonomski..i ne pravi se glup više nego jesi…jednostavno ste bili jeftiniji jer niste plaćali poreze…nitko Vam nije mogao konkurirati…u Imotskom je priko noći uništeno sve…i nikad nam nije bilo krivo samo da je Juge nestalo…dosta više vaše kukljavine…

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
1 mjesec prije

prvi musliman u hr bio imocanin koji je prisa na islam

drZlikovac
drZlikovac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

I šta onda…vira je osobni odabir pojedinca..
Nije pristojno čovika pitati koje je vire…

Faraon Murat
Faraon Murat
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
1 mjesec prije

Zlikovac ti si samo ljubomoran i ništa više
Hercegovci nemaju nikakve koristi od Hrvatske.
Upravo je suprotno,Hercegovci su po tebi krivi što
su radišni i uspješni.
Za vlastite neuspjehe Hercegovci su vam dežurni
krivac.

drZlikovac
drZlikovac
Šta ti kažeš na ovo?  Faraon Murat
1 mjesec prije

Ja nema razloga biti ljubomoran na ničije materijalno stanje…štoviše,jako sam dobro situiran ,iznadprosječno dobro…milijunaš ako baš hoćeš..😀
I ne optužujem ja narod hercegovački,sirotinju koja je većinom zaokupljena kako sastaviti kraj sa krajem ,već dekadentnu političku “elitu” na čelu sa Čovićem koja taj narod koristi za promociju vlastitih interesa ,…SDAHDZ su u koaliciji već trideset godina…djeluju u sinergiji..😁

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
1 mjesec prije

Tačno

Faraon Murat
Faraon Murat
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
1 mjesec prije

Milijunaš od hercegovaca osiromašenom Imotskom.
Svaka čast 😁
Imaš slučajno riješenje za našu političku
situaciju?
Bez ikakvoga savezništva sa muslimanima,
ako može.

drZlikovac
drZlikovac
Šta ti kažeš na ovo?  Faraon Murat
1 mjesec prije

Imam…iselite se u Tursku,neće Vam biti ništa neobično,običaji su skoro pa isti..😁

Faraon Murat
Faraon Murat
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
1 mjesec prije

Misliš da si duhovit!?
Nisi uopće,tamo odi ti i povedi bližu obitelj.

Lola
Lola
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
1 mjesec prije

Nisi ti dobar u glavu!
Pozdrav iz Hercegovine!

Pocrtan
Pocrtan
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
1 mjesec prije

Sve sto si vidio u Hercegovini izgradio je zulj naseg covjeka u inozemstvu.Mnogi su vani stekli,naucili radit,a dosta hi se vratilo I ulozilo.Paraziti?hm.Mozda Covic I slicni.Narod je vrijedan i cestit.

drZlikovac
drZlikovac
Šta ti kažeš na ovo?  Pocrtan
1 mjesec prije

Većinu firma su dobili podobni hdz-ovci u pretvorbi i privatizaciji…I sad ti isti gore izrabljuju svoj vlastiti narod nego što su bili izrabljivati za vrime tuđinske vlasti…
Bruno Bušić: “Svak nas je krao i potkradao, a najteže će biti kad nas naši budu krali i prodavali svjetskim je*ivjetrima i makro lopovima..”…

Nisam kriv
Nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  vitina
1 mjesec prije

Lajk

Kvico
Kvico
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
1 mjesec prije

Culi naplatili hrvatsto.Jesmo li i Posavinu izdali?Jesmo li i Srednju Bosnu zapostavili?Dobro nisi naveo sve te blagodati koje uzivamo ?Jadno je toi tendeciono sto pises.Bijda si obicna

drZlikovac
drZlikovac
Šta ti kažeš na ovo?  Kvico
1 mjesec prije

Niste Vi izdali ni Posavinu ni Srednju Bosnu…Vas jednostavno nije briga ni za jedne ni za druge ,Vi ste te krajeve otpisali..Hercegovina “über alles “…

Kvico
Kvico
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
1 mjesec prije

Ajde molim te,kad si bez dlake na jeziku,de nam obrazlozi kako to nas nije briga za ostale Hrvate u BiH? Inace je to konstrukcija ovih sarajevskih paraobavjestajaca.Budi bez dlake na jeziku

drZlikovac
drZlikovac
Šta ti kažeš na ovo?  Kvico
1 mjesec prije

Da Vas je briga ne bi zagovarali HB a vrlo dobro znate da i kad bi to bilo moguće a nije u njoj ne bi bilo mista za Hrvate izvan Hercegovine…jednostavno bi bilo nemoguće napraviti razgraničenje,..hrvatske enklave bi ostale odsječene…druga je stvar Čovićevo očijukanje sa klempavim Milom…da ima obraza kao što ga nema nikad ne bi podržava RS pa ni u gestama ako ništa onda zbog pijeteta svih onih protjeranih i pobijenih Hrvata iz Posavine….on je upravo jedan onih koje jugoslavenskih nacionalista kojem su rekli devedesetih da je Hrvat…u biti svi su vam takvi u HDZu..bolje od njih niste ni zaslužili…političari su uvik ogledao naroda koji ga bira..

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
1 mjesec prije

POTPISUJEM

Kvico
Kvico
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
1 mjesec prije

1.Koliko znam trazi se samo da nam niko ne bira nase predstavnike.
2.U cemu je problem ako bi neko i osta izvan te HB?
3.Ajde jednom jasno i bez dlake na jeziku ponudite odrzivo resenje za BiH u kom ce svi bit zadovoljni.
4.Sve dosadasnje zahtjeve za Hrvate u BiH podrzavaju svi relevantni predstavnici Hrvata sa cile teritorije BiH.

ero
ero
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
1 mjesec prije

a za koga je vas u RH briga? Je li vas bila briga kad se Hrvatska osamosta ljivala što će biti s hrvatima u Vojvodini, Boki ili u konačnici u Bih, naravno da nije. Bilo Vam je bitno da se odvojite od Juge i zatvorite u svoje granice a ostalima kako bude. Koliko se danas brinete to je čudo, prosječan hrvat u RH zna o BIH i političkoj situaciji u Bih optrilike koliko i situaciji u Nagorno Krabahu. Zato ne nabijajte nama Hercegovcima krivnju da se ne brinemo za druge….

Nisam kriv
Nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  vitina
1 mjesec prije

Lajk

Kiklop
Kiklop
1 mjesec prije

Cilj bosnjacke politike je :
1.Posto je RS drzava u drzavi, izgubljena za muslimane onda se okrenuti i poklopiti federaciju.
2.Napraviti federaciju kao svoju drzavicu , a Hrvate
iseliti ili napravii od njih manjinski narod.
3.Ono sto ostane u bih po mogucnosti asimilirati.
4.Osnovati begovat po uzoru na osmanlijsko carstvo.
Amerika im pomaze u tome, to se vidi iz aviona , ali sto Njemacka…

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Kiklop
1 mjesec prije

Ma ja ba….univerzitet HRHFOSNE

Izmetbegović
Izmetbegović
1 mjesec prije

Meni se čini da jedan dio islamskih fundamentalista ide na to – osvojiti što više teritorija bez obzira na čiju štetu i stvoriti jedan nukleus – islamsku državu na europskom tlu. I, ako gledamo u perspektivi, ta državica bi bila centar terorizma narednih pedeset godina, ali bi bila i centar ekspanzije islama u Europi, kada i ako gledamo s fundamentalističkog stanovišta. Svakako da bi islamske zemlje tu najviše pomagale. Sutra možemo očekivati jedan od najvećih aerodroma u Europi, jer odatle bi išle sve akcije koje islam zanima, jer je to vjera koja po svojoj logici ekspandira. Ta vjera nikada nije rekla da će stati, nego uvijek da će se širiti. Svijet na islamsku zemlju ne može pristati.STIPE MESIĆ 1995 god, prijatelj mošnja😁.

.

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Izmetbegović
1 mjesec prije

To je bilo 1993

potocnj
potocnj
1 mjesec prije

Meni osobno je drago da se oni otkrpe od hrvatskog identiteta jer nas samo mogu vući dole. Previše se olako dijelilo hrvatsko državljanstvo ljudima koji otvoreno govore kako sa hrvatstvom nemaju ništa. A onda idu u zapadne zemlje s tom putovnicom, prave balkanske derneke gdje im nije mjesto i kojekakav sitni i krupni kriminal i podvode ih kao “hrvatske državljane”. Sutra da se ratuje stali bi uz ISIL a ne uz europske vrijednosti.

drZlikovac
drZlikovac
Šta ti kažeš na ovo?  potocnj
1 mjesec prije

Nije vam smetalo kad ste za novce izdavali hrvatske putovnice serpskim mafijašima…

Faraon Murat
Faraon Murat
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
1 mjesec prije

Hrvatske putovnice izdaje Mup Republike Hrvatske
Smiješan si….

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  potocnj
1 mjesec prije

A sta su europske vrijednosti, da se legalizuje u Bosni genocid i GENOCIDNA TVOREVINA RS kao UZP HRHFOSNE MAČEKOVCA KRIVOUSTOG DUDEKA

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Svi muslimanski mediji se natječu u patološkoj mržnji prema Hrvatima , a najviše se istiće FTV i Klix , pogledajte FTV dnevnik , Rezime , Mreža , Odgovorite ljudima , Plenum … halal Darijan , Jasmina , Sanjin , Ena , lijepa Amina , halal Nikolina , neka Nezveta ili kako već … i na kraju braća Mario i Dario Šimić koje triba…

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Na takvim Hrvatima počiva Bosna…a ne na Macekovcima

legitimni uzepe politiĆar
legitimni uzepe politiĆar
1 mjesec prije

Najvazniji dokument novije historije BiH je islamska deklaracija.
Nju bi svaki Bosnjak katolik trebao procitati.

Mujguri 93.
Mujguri 93.
1 mjesec prije

Ako je ikada i bilo kroatofilnih muslimana, istih je nestalo imenovanjem muslimana nekakvim Bošnjacima. Onaj tko se danas izjašnjava kao nekakav Bošnjak, neće, a niti može biti istovremeni i Hrvat. Sasvim logično. Ovo što se neki muslimani iz interesa izjasne kao Hrvati, to je dokaz hrvatske gluposti i naivnosti, a ne njihova hrvatstva. Njihovo hrvatstvo traje dok ne steknu domovnicu i putovnicu, a nakon toga slijedi iskreni izljev “ljubavi” prema Hrvatskoj i Hrvatima. Jedina konstanta kod njih je mržnja prema Hrvatima, a koja proizlazi iz želje da od F BiH stvore muslimansku državicu na Balkanu, a mi Hrvati smo im tu smetnja. Nas će prestati mrziti tek kada nas u potpunosti istrijebe. A to znači da nas nikada neće prestati mrziti.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Mujguri 93.
1 mjesec prije

SVIM muslimanima SE MORA ODUZETI HRVATSKU PUTOVNICU i UKINUTI PRAZITSKE DOMOVNICE!!!!

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

“Je li to naivna politika ili dugoročno mudra? Sami procjenite.” >>> TO NE BI BILA NI naivna politika, NI dugoročno mudra politika, NEGO VJEČNO DEBILNA POLITIKA, a kakvu samo vječno nesposobni zagreb može smisliti!! odhbte više od e bavanja na naš račun smotanci po kvareni!! NEVER P OT URI CA in my avlija ANY MORE!!! jeste vi tako prirodno t upi ili… ?!?!

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

ZATO STO SMO PAMETNIJI OD MUSLIMANA MI RADIMO A MUSLIMANI SAMO OTIMAJU OD SRBA I HRVATA

Šaćir soros
Šaćir soros
1 mjesec prije

Pa što smo mi glupi da je ovako? Upitajte se

Hr🇵🇾🇵🇾
Hr🇵🇾🇵🇾
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
1 mjesec prije

Takva ti glavurda, šuplja i neupotrebljiva

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
1 mjesec prije

Napokon pošten musliman koji priznaje😁

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Sve je isto kao i 1993.: “Na Srbe ne mozemo, prejaki su. Idemo na Hrvate, njih je malo.”

Loš đak
Loš đak
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Takav strateg bi bio za vješala.Zar nam je odgovaralo da otvorimo još jedan front,kada Srbi drže više od pola države,izbjeglice u Hrvatskoj,oružje I hrana preko Hrvatske.Šta ćeš,mora biti neko opravdanje,neće valjda javno reći:evo prilike,sad ili nikad ?!