OTKRIVAMO: Uzunovićeva je bivši član vojske Prostora Džihada (ratni naziv Armije BIH). Dodik je lud bude li i dalje dolazio na sud…

Prema dokumentima koje su danas objavili pojedini banjalučki mediji, sutkinja Suda BiH Sena Uzunović bila je pripadnica tzv. Armije RBiH u 45. brdskoj brigadi iz Neretvice kao pomoćnik zapovjednika za pravne poslove.

To je evidentirano u Zapisniku o uzimanju izjave Tulić Husnije 1993. godine, koji je vodio kao “Vojna tajna i Strogo tajno”.

Među prisutnima su bili davatelj izjave Tulić Husnija, Madžak Šorik ispred organa sigurnosti i Uzunović Sena pomoćnik zapovjednika za pravne poslove.

Od 1998. do 2001. godine sutkinja Suda BiH Sena Uzunović, u mandatu premijera Federacije BiH Edhema Bičakčića (SDA), obavljala je dužnost zamjenika ministra financija za pravne i opće poslove u Ministarstvu Financija, kao i dužnost savjetnika za pravne poslove u Kabinetu potpredsjednika Federalne vlade kada je dobila novac za stambeno zbrinjavanje.

Od 2001. do 2003. godine radila je kao sutkinja Općinskog suda u Sarajevu, a od 2003. do 2007. godine radila je kao tužitelj u Kantonalnom tužiteljstvu u Sarajevu – Odjel za privredni kriminal i korupciju.

Odlukom Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH u siječnju 2007. godine imenovana je za tužiteljicu Tužiteljstva BiH, a početkom 2009. godine imenovana je za zamjenicu načelnika Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju.

Za sutkinju Suda Bosne i Hercegovine imenovana je 7. kolovoza 2022. godine.

Podsjećamo, ona je preuzela suđenje u postupku protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika umjesto suca Mirsada Strikea.