“Otkrije podatke o biolaboratorijima”, zahtjeva rusko veleposlanstvo od Washingtona

Rusko diplomatsko odjeljenje inzistira na što skorijem objavljivanju podataka. Veleposlanstvo također zahtijeva objavljivanje specijalnih znanstvenih programa i istraživanja u Ukrajini.

“Zahtijevamo od američke strane da što prije otkrije podatke o vojno-biološkoj aktivnosti u laboratorijima na teritoriju Ukrajine. O kakvom mirnom istraživanju govorimo ako iza cijelog posla stoji Pentagon”, piše veleposlanstvo.

Biolaboratorije je otkrila ruska vojska tijekom specijalne operacije u Ukrajini. Ruska vojska već je preuzela kontrolu nad Hersonskom regijom. Ukrajinska vojska i kontraverzne postrojbe i dalje drže Harkov i Mariupolj, koristeći lokalno stanovništvo kao živi štit, javljaju ruski mediji.

Postojanje biolaboratorija je vruć krumpir za Sjedinjene države. Odavno sumnjalo u postojenje sličnih laboratorija diljem svijeta, pa čak i u Kini iz koje se proširio koronavirus. Dokumenti koje je objavilo Ministarstvo obrane Rusije, jasno pokazuju kako se radi o vrlo opasnim istraživanjima.

Ako se dokaže vjerodostojnost pronađenih dokumenata, Sjedinjene države će ući u povijest kako najveća teroristička država koja je pokušala zaraziti raznih patogenima pola dio Europe i Azije.

Ucjenjeni, preplašeni i kupljeni balkanski politčari, kukavički šute i ne progovaraju. Čak što više, nude se, kako reče prvi hrvatski predsjednik za “Judine škude”.