Published On: Sub, velj 6th, 2021

OTAC JE LJUT NA POLICIJU: Mladić u Njemačkoj otišao u trgovinu pa dobio kaznu

Kevin G. (16) je s prijateljima otišao u trgovinu u Lauffenu, u okrugu Heilbronn (Baden-Württemberg), ali to neće baš tako lako zaboraviti i to zbog kazne koju su dobili.

Svaki od mladića dobio je kaznu u iznosu od 178,50 eura jer ih je u grupi bilo petorica, a time su prekršili korona mjeru.

Prema policijskom priopćenju, Kevin je 14. studenog s prijateljima otišao u trgovinu. Kupio je Red Bull po cijeni 1,29 eura i htio se družiti s prijateljima ispred trgovine.

Osim Kevina u grupi koja se sastala bilo je još troje 15-godišnjaka te još jedan 20-godišnjak. Propis o koroni dopuštao je okupljanje deset ljudi u jednom trenutku, ali samo iz dva kućanstva.

Ubrzo su im prišla dvojica policajca koji su bili u kontroli zbog korona mjera. Troje od petero mladih nisu imali osobnu iskaznicu pa su pokazali godišnju autobusnu kartu na kojoj piše ime.

Kevin je rekao kako je svatko od njih dobio kaznu od 178,50 eura, a kazna im je došla prije nekoliko dana.

– Znam da smo pogriješili, ali kazna je previsoka – kaže Kevin.

I Kevinov otac 52-godišnji Timo je ljut.

– Na prosvjedima se okupi tisuće ljudi, krše korona mjere, a policija stoji po strani i ništa ne čini. Ali, kad su u pitanju djeca, onda provode zakon – ljut je otac.

Okružni ured u Heilbronnu brani iznos novčane kazne. Glasnogovornica Ureda Tamara Waidmann rekla je kako su se pridržavali smjernica vlade. Kao maloljetnici, Kevin i njegovi prijatelji mogu zatražiti da se novčana kazna zamjeni radnim vremenom za dobrobit zajednice.

– Moguće je i plaćanje kazne u ratama – rekla je Waidmann.

Fenix-magazin/MD/

uskrs ephzhb