Published On: Sri, ruj 15th, 2021

Otac dječaka u Zagorju: Moj sin pohađa nastavu, ali ne u školi, nego pred njom

OVO nije prosvjed, mi smo nitko i ništa, samo prolaznici, odgovarali su danas antimaskeri okupljeni pred Osnovnom školom Krapinske Toplice na novinarska pitanja do kada će prosvjedovati zbog roditelja Kristijana Gaćine, koji ne želi da mu sin u školi nosi masku.

Nakon što se Gaćina pobunio zbog činjenice da mu sin mora nositi masku u zajedničkim prostorima škole, prosvjednici se od prošlog petka okupljaju pred školom, zbog čega su angažirani i zaštitari, a pred zgradom škole su i policijski službenici.

U srijedu se pred školom skupilo šest-sedam prosvjednika, koji se na zahtjev policijskih službenika nisu htjeli predstaviti, zbog čega je nekoliko njih privedeno.

Prosvjednici novinare usporedili s “Hitlerovim ljudima”

Na novinarska pitanja do kada misle prosvjedovati, okupljeni su odgovorili da “ovo nije prosvjed”, pitajući novinare znaju li oni definiciju prosvjeda. Kada su ih novinari pak upitali zašto su se onda okupili pred školom i tko su oni, prosvjednici su odgovorili da su oni “samo prolaznici” i upitali novinare zašto su oni tu. Nakon što su im novinari pojasnili da samo rade svoj posao, prosvjednici su im odgovorili da su “tako govorili i Hitlerovi ljudi”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gaćina: Moj sin je trpio cijelu godinu, sad više ne može

Roditelj Kristijan Gaćina, zbog kojeg je do cijele ove situacije i došlo, ponovno je rekao da ne želi da njegov sin nosi masku u školi, zbog zdravstvenih razloga.

“Cijelu prošlu godinu je trpio i sada više ne može”, rekao je Gaćina i dodao da njegov sin pohađa nastavu, ali ne u školi, već pred školom.

Ravnatelj: Roditelji odbijaju poziv na razgovor

Ravnatelj Osnovne škole Krapinske Toplice, Samson Štibohar, rekao je da roditelji odbijaju njegov poziv da dođu u školu na razgovor, a škola čini sve kako bi se učenici osjećali sigurno.

“Sve institucije koje se brinu za zdravlje i sigurnost djece upoznate su sa situacijom, a zaštitari i  MUP pomažu kako bi se rad u školi nesmetano odvijao”, kazao je ravnatelj.

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Risovčanin
Risovčanin
1 godina prije

Svi zbacimo tiranina masku ,baš je ka u filmu Maska zarobi i ne pušta ,dolje mask