Otac bjegunca: Pozivam svog sina da se preda. Javio se sestri, boji se osvete

“POZIVAM svog sina da se preda, to mu je najpametnije rješenje”, rekao je večas Ante Božić, otac Ivana Božića, osumnjičenog da je u ranim satima srijede Golfom namjerno naletio na 20-godišnjeg policijskog vježbenika tjekom rutinske kontrole u ulici Domovinskog rata u Splitu. Mladi je policajac zadobio teške ozljede, no nasreću sada je stabilno i počeo je komunicirati s liječnicima.

29-godišnji Ivan Božić i dalje je u bijegu. Policija je napravila obruč oko Splita i pregledava svako vozilo, no bjeguncu i dalje nema traga. Potraga je navodno proširena i na Šibensko-kninsku županiju, točnije na područje oko Unešića gdje je rodbina počinitelja.

Otac bjegunca tvrdi da je njegov sin tijekom dana kontaktirao sestru i da je vrlo vjerojatno da će se predati u pratnji svog odvjetnika. O svemu su obavijestili policiju i nadaju se pozitivnom ishodu, javlja Slobodna Dalmacija.

“Boji se odmazde policije. To je možda najveća prepreka njegovoj predaji. Mada je odmah pitao kako je nesretni policajac, pravdajući se da ga nije vidio. Trenutno nam je svima najbitnije da sve bude uredu sa nastradalim policajcem.

Kontaktirao sam njegovu obitelj smatrajući da se ne smijemo kriti i varati sami sebe. Ljudi su bili korektni tijekom komunikacije i kazali nam da je mladi policajac bolje, nije životno ugrožen i komunicira, što nam je najbitnije”, rekao je Ante Božić za Slobodnu Dalmaciju.

Na prvu, kako je rekao, nije mogao vjerovati što se dogodilo.

Njegov sin, tvrdi, mora odgovarati za nedjelo koje je počinio. Rođen je sa dijagnozom ADHD, poremećajem hiperaktivnosti. Bilo je problema, ali nikada agresivnosti. Nikada ništa slično nije ispoljio u krugu obitelji, kaže otac.