Published On: Sri, tra 27th, 2016

Oštra rasprava Fabera i Knezovića o klerikalizaciji na HRT-u (VIDEO)

HRT 4

Oštra rasprava o suradnji između Filozofskog i Katoličko bogoslovnog fakulteta vodila se u Studiju 4 HRT-a. Gosti emisije bili su stručni suradnik Filozofskog fakulteta Robert Faber te bloger i aktivist Marijan Knezović. Otvorilo se i pitanje suradnje FF-a i Muzičke akademije koja nije bila problem, za razliku od suradnje s Katoličko bogoslovnim fakultetom.

Posebno zanimljiva bila je Faberova teza po kojoj vjeroučitelji ne bi smijeli predavati povijest, na što je Knezović reagirao nazvavši takvu tezu ksenofobnom i neprimjerenom za članove akademske zajednice. Razgovaralo se i o Plenumu Filozofskog fakulteta te njegovom legitimitetu. Faber je upozorio kako legitimitet postoji jer je Plenum potpun skup, a Knezović nije odustajao od teze kako 200 studenata ne može predstavljati cijeli fakultet. Cijelu raspravu možete pogledati u videu.

Inače, od ponedjeljka emisiju HRT 4 ponovno uređuje novinarka Helena Krmpotić koja je za vrijeme SDP-ove Vlade bila otpuštena nakon što joj je bivši ravnatelj HRT-a, Goran Radman, uručio otkaz pod sumnjivim okolnostima.

 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare