Četvrtak, 18 srpnja, 2024

Ostojić i Bernardić skinuli rukavice u finalnoj bitki za SDP

Must Read

Dvojica finalista SDP-ovih predsjedničkih izbora, predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić i bivši ministar unutarnjih poslova sučelili su se jutros u emisiji Točka na tjedan televizije N1, za početak izmjenjujući čestitke na plasmanu u drugi krug izbora za nasljednika bivšeg premijera Zorana Milanovića na čelu stranke. U jučerašnjem prvom krugu, nitko od sedam kandidata za predsjednika SDP-a nije osvojio natpolovičnu većinu glasova članova stranke, a u drugi izborni krug za tjedan dana idu dvojica najbolje plasiranih – Davor Bernardić (46 posto glasova) i Ranko Ostojić (22,79 posto).
Ostojić je naglasio da se sada počinje od nule za drugi krug izbora, u subotu 26. studenog. ‘Razlika između nas dvojice se ne zbraja u drugom krugu, vidjet ćemo kakav će biti rezultat’, rekao je Ostojić, dodajući da je ovo sad ‘nova utakmica’.
‘Krećemo s debatama, ovo je prva. Obojica imamo istu želju – da SDP bude kvalitetniji, ali predstavit ćemo kako koji to misli postići’, najavio je Ostojić.
tportal.hr
Bernardić je zahvalio eurozastupniku i kandidatu u prvom krugu Toninu Piculi na podršci koju mu je sinoć dao, dok je Ostojić to komentirao ovako: ‘Ja se zalažem za načelo jedan član, jedan glas. Jedan glas koji ima Tonino jest važan, ali je važan i glas svih članova i članica’.
Bernardić: ‘Trendovi su tu’
‘Ja sam pokazao da mogu ujediniti SDP, ali nije stvar u tome. Mi ujedinjeni moramo zajedno nastaviti, ljudi imaju svoju glavu, neće ih nitko ‘vrbovati’, no trendovi su tu’, kaže Bernardić.
Upitan zašto misli da je on bolji kandidat, Bernardić je odgovorio da se kandidirao jer misli da može i zna voditi SDP.
‘Ja sam jedan od članova SDP-a, to povjerenje i zajedništvo koje imam s ljudima želim unijeti u SDP. Treba biti realan. Hvala svima na potpori. Ja sam otvoreno govorio o stvarima s kojima se nisam slagao, trebamo se okrenuti budućnosti. Svi znakovi pokazuju da ova Vlada ima prve simptome nepovjerenja, mi moramo biti spremni preuzeti vlast u Hrvatskoj’, odgovara Bernardić.
Ranko Ostojić kaže da treba govoriti o konkretnim stvarima.
‘Ne govorim o prošlosti, na temelju moga iskustva, ali budućnost SDP-a ovisi o tome kako ćemo se profilirati… Imam iskustva, dobro funkcioniram u kriznim situacijama, SDP ima problema. Puno bi bolje bilo da Davor bude kandidat za gradonačelnika, a ja da budem predsjednik stranke’, rekao je Ostojić, a Bernardić odgovorio da je spreman kandidirati se za mjesto gradonačelnika Zagreba uz napomenu ‘može se i Ranko kandidirati za gradonačelnika Splita’.
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto Zelenski odjednom želi Rusiju na sljedećem ‘mirovnom samitu’?

Razumijevanje političkih odluka kijevskog režima može biti prilično izazovno, djelomično zato što se te odluke zapravo donose u Washingtonu....
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -