Utorak, 23 travnja, 2024

OSMICA MU NIŠTA NIJE POJASNIO: Izetbegović još uvijek ne shvaća da nitko ne želi sa strankom koja je Al Qaeda logističara slala u NewYork pred napad na WTC

Must Read

Nakon sjednice vrha stranke njezin čelnik Bakir Izetbegović kazao je novinarima u Sarajevu da je uspostava takve vlade jedini način da se riješi problem nastao nakon što je SDA, zahvaljujući većini koju kontrolira u Domu naroda parlamenta Federacije, dobio poziciju potpredsjednika tog entiteta, a bez njegova potpisa imenovanje nove vlade nije moguće, unatoč dogovoru koji su ranije postigli HDZ i blok predvođen SDP-om.

“Dođite pameti ljudi, pročitajte ustav. Ne možete to uraditi bez nas”, poruka je koju je u subotu tim strankama poslao Izetbegović, dan nakon što je čelnik HDZ BiH Dragan Čović najavio da će nova entitetska vlada unatoč opstrukcijama biti uspostavljena do 6. travnja i da u njoj neće biti mjesta za SDA.

Izetbegović je u subotu međunarodnoj zajednici predbacio da sudjeluje u projektima čiji je cilj eliminacija SDA iz vlasti te tvrdi kako su dio tog scenarija i sankcije koje je SAD ranije ovog tjedna nametnuo Osmanu Mehmedagiću, donedavnom ravnatelju Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA).

Mehmedagić slovi za osobu od najvećeg Izetbegovićeva povjerenja a sankcioniran je jer su američke vlasti utvrdile da je zlorabio poziciju u OSA-i kako bi protuzakonito prisluškivao čelnike oporbenih stranaka.

Izetbegović sada tvrdi da Mehmedagić nije radio ništa protuzakonito a da je SAD uveo sakcije samo na temelju “tračeva iz sarajevskih kavana”.

Ponovo je tvrdio i da je odluka Senata Sveučilišta u Sarajevu da njegovoj supruzi Sebiji oduzme status magistra medicinskih znanosti dio istog paketa političkih pritisaka na SDA ne bi li se ta stranka eliminirala iz vlasti.

Sebija Izetbegović ostala je bez magistarske titule jer nigdje nema dokumentacije o ispitima koje je morala položiti na postiplomskom studiju kako bi stekla to zvanje.

Sada joj posljedično prijeti i oduzimanje doktorata a time i pozicije profesorice na Medicinskom fakultetu u Sarajevu.

Napomena: SDA je člana AL Qaede, poslala 2001 godine, pod lažnim imenom na mjesto zločina. U blizinu WTC. Gdje će se uskoro dogoditi genocid. Te iste godine. Iako je informacija javnodostupna niti jedan medij iz Sarajeva nikada ju nije objavio. Većina Bošnjaka koji glasuju za SDA nemaju pojma da su 2001 godine plaćali teroristu na diplomatskom mjestu u SAD-u. Koji je tamo u naše ime pripremao zločin. SDA još uvijek nije zabranjena stranka. Napadaju je zbog gluposti, a njenu upletenost u najveći teroristički čin u povijesti svijeta nitko pod kontrolom SDA ne smije spomenuti. Poskok je jedini medij koji uporno i očajno novinarsku struku poziva da probiju ovaj zvučni zid.

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

19 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

19 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lovac na seve
Lovac na seve
1 year ago

Mulac… !

Anonimus
Anonimus
1 year ago
Reply to  Lovac na seve

Bosna je MRTVA

SLAVA JOJ.

Anonimus
Anonimus
1 year ago
Reply to  Anonimus

Bakir sljedeći ide na crnu listu Amerike.

BAKIR JE islamski EKSTREMISTA, ratni zločinac i sluga okupatora.

RADI se o zlikovcu kome je džihad program i cilj.

ZELI potpunu hegemoniju i vladanje turaka nad Srbima i Hrvatima u Bosni zemlji sa tri RAVNOPRAVNA naroda.

BAKIR JE KRVAVI OSMANLIJA KAO I VISCA HAMZA NJEGOVA PODGUZNA MUHA.

Anonimus
Anonimus
1 year ago
Reply to  Anonimus

T…urcine bakire i svi tvoje OSMANLIJE nikada nećete imati ni metar države u Bosni

VASE krvavo zločinačko Vrijeme je zauvijek proslo

Anonimus
Anonimus
1 year ago
Reply to  Anonimus

Svi tragovi krvave OSMANLIJSKE VLASTI U Bosni će biti izbrisani.

NEĆE vam pomoći ni ona spodoba Armenka HELIC u LONDONU.

Arminka Helic
Arminka Helic
1 year ago
Reply to  Anonimus

I Konakovic, i Niksic, i Mijatovic i Komsic…..svi su oni osmanlije i teroristi.

AbnorMal
AbnorMal
1 year ago
Reply to  Arminka Helic

Nije g*vno nego se cuko p*sro.

bih laden
bih laden
1 year ago

Malo dugo su čekali, a znali su i znaju sve.
No, bolje ikad nego nikad.

HR🇭🇷HBojovnik
HR🇭🇷HBojovnik
1 year ago

tko s muhađedinim sadi tikve i dici mu od gloovu pucaju..tako bilo I biti će.

AbnorMal
AbnorMal
1 year ago

E, Bake, Bake…takvu babinu firmu baci u bankrot i stečaj. A milijarde je obrtala.

HR🇭🇷HBojovnik
HR🇭🇷HBojovnik
1 year ago
Reply to  AbnorMal

Trezorski čuvari zlatnih kašika..koja budalaština nad budalaštinama..zlatnim kašikama gofna jesti sve ove minule godine ,,e moj narode i gluhi i slijepi i nijemi.

Anonimac
Anonimac
1 year ago
Reply to  AbnorMal

Bakir je shvatio da je SDA rak rana Bosne i Hercegovine, i odlučio da je uništi sam samcat. Evo, vidimo, srećom je uspio u tome. On je junak ovog naroda. Novac tu nije bitan. Niko drugi osim njega nije mogao ovako rasturiti SDA. Kao što znamo, opstanak Bošnjaka je od toga zavisio. Da ne bi njega, i hanume mu doduše, SDA bi još bila na vlasti. Sreća pa se on našao na samom vrhu stranke i uprilici da je uništi, i da, kao pravi junak, u tome nije oklijevao.

Dimitrije Pantić
Dimitrije Pantić
1 year ago

Sad mu je svako kriv osim njega i njegovih najbližih suradnika koje su Amerikanci dešifrirali. Kmeci na ambasadora Murphy iako ne želi da otvoreno kaže zbog čega su se Amerikanci zamjerili. Pokušava na sve načine da moljaka i nudi kule i gradove da Trojka i Osmorka vrate u igru ili priču. Sav bijes tokom sjednice glavnog odbora SDA i bahate ophodnje prema prisutnim novinarkama itekako pokazuju da politička karijera njega, supruge Sebije i njegovih najbližih suradnika se bliži kraju, kraju jedne epohe. Amerikanci planski odradjuju ono sto bh sudovi i tužilaštvo nisu odradili. Itekako su u tom zanosu da podignu botove, Reisa Kavazovic i bivšeg Cerica, sve Reufe Bajrovice i Avde Avdice, DF ljigavce, masovne proteste protiv Konakovica i ekipe,ali su unaprijed upozoreni i povučeni za uši. Nit bez razloga, Refik Lendo, potpredsjednik Federacije BiH, naslućuje da je spreman biti kurban ili žrtveni tukac porodice Izetbegović.

Izmetbegović
Izmetbegović
1 year ago

Jadni ishlapjeli starac.

Anonimac
Anonimac
1 year ago
Reply to  Izmetbegović

Ne, to je podli, lukavi starac, koji je kadar poslati svu muslimansku mladež u osobni rat zbog Sebijine diplome, Osmice, gubljanja vlasti, i preračuna da će izborom Komšića za njega ostati dovoljno glasova da uzme vlast u tzv predsjedništvu BiH, previđajući mlađahnog Denisa, koji mu je pomeo sve račune.

Danilo V
Danilo V
1 year ago
Reply to  Izmetbegović

Seka se jos kreshe..

Sultan osvajač
Sultan osvajač
1 year ago

Ne samo to,SDA je bila predvodnik u rusenju i zlocinackog monstruma Mate Bobana,takozvane hb. To joj je najveci uspjeh do sada. Poraz zla.

Anonimac
Anonimac
1 year ago

SDA nikog nije srušila. Izgubila je pola teritorija kojeg je morala dati RS-u, izgubila je i pola teritorija kojeg su imali Hrvati. Mate Boban je umro prirodnom smrću, a ne kao general Šantić kojeg su muslimani mučki ubili.SDA je srušila samo Bakira i Sebiju, srušila je samu sebe, kriminalom i beskrajnim sudskim procesima, lažima vlastitog naroda kojeg je pokušala orjentirati na istok Rusima. Njeni generali su u bijegu od izdržavanja sudskih pravorijeka za ratne zločine. SDA je srozala Bošnjake na najnižu razinu čineći je neprijateljem i sa USA, GB, MZ EU, OHR i UN.
Sve su to spoznali i sami bošnjaci i svoje povjerenje na izborima dali su strankama osmorke. SDA je stranka kojoj je vrijeme da se rasformira i prestane blamirati bošnjački narod.

Sultan osvajač
Sultan osvajač
1 year ago
Reply to  Anonimac

Uze.peovac,ne baljezgaj.

Последний

Francuska: gradonačelnik blizak krajnjoj desnici uveo policijski sat za djecu mlađu od 13 godina

Gradonačelnik Béziersa, na jugu Francuske, izjavio je u utorak kako je uveo policijski sat za djecu mlađu od 13...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x