Published On: Pon, stu 9th, 2020

Orban objavio da Mađarska ide u novi lockdown, produžuje se i policijski sat

Mađarska ide u novi lockdown zbog suzbijanja širenja epidemije koronavirusa, objavio je premijer Viktor Orban na Facebooku. Orban je rekao kako će njegova zemlja zatvoriti srednje škole, fakultete te restorane, a policijski sat od utorka u ponoć produžiti tako da će trajati od 8 navečer do 5 ujutro, a ne kao ranije od ponoći.

Također je najavio kako će se sportski događaji od utorka odvijati bez publike, dok će sva okupljanja biti zabranjena. Obiteljska događanja biti će ograničena na 10 ljudi, a pogrebi na 50. Među novim mjerama još je i ona po kojoj će hoteli od sada primati samo poslovne ljude, ali ne i turiste. Kina, kazališta i teretane se zatvaraju.

MJERE NUŽNE ZBOG BOLNICA

Mađarski premijer je naglasio da se bez novih mjera, a nastavi li se koronavirus širiti istom brzinom, bolnice neće se moći nositi s tolikim teretom.

Mjere će trajati 30 dana, ali se mogu i produljiti ukoliko bude potrebno. Mađarska je u ponedjeljak zabilježila 5152 nova slučaja zaraze, čime je sveukupan broj slučajeva zaraze narastao na 114.778 i 55 smrtnih slučajeva. Do sada je u Mađarskoj od covida-19 umrlo 2493 ljudi.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>