OPSJEDNUTOST BOŠNJAČKE INTELIGENCIJE ŠEFOM HDZ-a: Politolog Hadžidedić tvrdi da je antiislamska Europa pod utjecajem Čovića

Sarajevski politolog dr. Zlatko Hadžidedić koji je široj javnosti poznat po nedavnom istupu na probošnjačkoj FTV kada je optužio predstavnike SAD i EU da žele izazvati kaos i oružni sukob, te da je 99 posto onog što dolazi iz EU zlonamjerno, izašao je s novom teorijom prema kojoj cijela Europa igra kako lider stranke jednog malog naroda, u jednoj maloj državi (Dragan Čović) svira, pri čemu je cijelu Europu optužio da je “ksenofobična, rasistička i antiislamska”, piše Hrvatski Medijski Servis.

U razgovoru za “Slobodnu Bosnu” portal blizak uzurpatoru hrvatske pozicije u Predsjedništvu BiH Željku Komšiću, Hadžidedić se najprije obrušio na novog visokog predstavnika Christiana Schmidta za kojeg je rekao “da se radi o jednom velikom političkom šamaru Bosni i Hercegovini”.

“Christian Schmidt je došao u BiH da pomogne Draganu Čoviću u realizaciji njegovih planova oko stvaranja trećeg entiteta i da HDZ ostvari trajno mjesto u Predsjedništvu BiH. Schmidt je nositelj visokog ordena Republike Hrvatske, ordena “Ante Starčevića” zajedno s Dariom Kordićem i Jadrankom Prlićem itd. Kada su ga upozorili da nije baš zgodno da dolazi s tim ordenom i da ga treba vratiti, on je izjavio da to neće učiniti i da ga ponosno nosi”, kazao je politolog Hadžidedić.

Sugovornik “SB” podsjeća da Schmidt dolazi iz Kršćansko-socijalne unije iz Bavarske (CSU) koja je, kako dodaje, sestrinska ili čak sponzorska stranka HDZ-a. Dakle, u svakom momentu je HDZ imao podršku ove stranke.

“Schmidt veći Čović od Čovića”

“Schmidt je ličnost koja dolazi s teretom čovjeka koji je učinio mnogo za hrvatske interese i ne vidim zašto bi prestao to činiti, jer to su njegova vlastita politička uvjerenja. Pitanje je zašto je Njemačka imenovala baš njega? On kao ličnost nije sporan, on je veći Dragan Čović od Dragana Čovića. Kontinuitet u europskoj politici se zasniva na ideji etničke podjele BiH. Njemačka se od te ideje nije nikad ogradila, iako je ta ideja izvorno britanska. Od Lisabonske konferencije u veljači 1992. Europska unija je uvijek službeno stajala iza ideje da BiH treba podijeliti. Ono malo retorike o podršci nepromjenjivosti granica to su bili obvezni zbog SAD-a koje su dosljedno zastupale princip nepromjenjivosti granica”, tvrdi Hadžidedić.

On se pita kako BiH može očekivati od Njemačke nešto drugo nego da nam pošalje Christiana Schmidta kada je u prilici da to uradi, a SAD su na globalnoj razini u defanzivi i ne mogu da se angažiraju oko Balkana i BiH i nepromjenjivosti granica na Balkanu.

“EU je s tzv. Janšinim ‘non paperom’, iza kojeg vjerojatno stoji CSU kao grupacija u Europskom parlamentu, inicijativama o konačnoj podjeli sa slanjem Christiana Schmidta i, napokon, jučer sa posjetom Angele Merkel isključivo Beogradu, šta možemo očekivati nego da Njemačka nastoji da da podršku Srbiji u konačnom rasturanju BiH. Sve ostalo je retorika koja je prilagođena ukusu SAD, ali djelovanje Njemačke kao i ostalih europskih zemalja nije nikada išlo u nekom drugom pravcu nego isključivo u pravcu etničke podjele BiH. Krajnje je vrijeme da mi u BiH to shvatimo i prestanemo gledati na EU kao na našeg dobrotvora ili naše krajnje odredište”, sugerira Hadžidedić, dodajući da “kada traže da dalje idemo u popuštanju Dodiku i Čoviću, mi ćemo i dalje popuštati sve za ljubav EU koja nikada neće odustati od ideje podjele BiH”.

Govor mržnje prema Europi

Hadžidedić je komentirao i istup Christiana Schmidta na konferenciji u Njemačkoj kada je izjavio da je “Komšić hrvatski član Predsjedništva BiH biran više glasovima Bošnjaka” te da se treba riješiti kroz Izborni zakon pitanje zastupljenosti Hrvata na razini države, kako se ne bi dogodio bojkot ljedećih izbora”. Potom je komentirao i izjavu predsjednika Njemačkog parlamenta koji je upozorio kako bi podjela BiH dovela do stvaranja “muslimanskog otoka”.

“Možemo mi predsjednika Bundestaga Wolfganga Schäublea nazivati fašistom, ali on je rekao suštinu europskog mišljenja. Oni se boje BiH kao nekakvog fiktivnog ‘muslimanskog otoka’, a pri tome hoće da je podijele upravo ne shvaćajući da će onda ostati nekakav otok. To je jedna od zamki britanske politike koja je podmetnuta Europi, tvrdi Hadžidedić.

-Velika Britanija je od početka željela napraviti jedno islamističko, ne muslimansko, ostrvo i zbog toga je zagovarala podjelu BiH upravo da bi napravila problem ostatku Europe. A ostatak Europe, Francuzi i Nijemci nikad u svojoj slijepoj mržnji prema svemu što dolazi iz islamskog svijeta nisu shvatili da njima Britanci idejama podjele BiH i Makedonije nastoje stvoriti ono čega se oni užasavaju, a to je neka čisto muslimanska, a onda i islamistička država kakvu su Britanci namjeravali stvoriti”, tvrdi Hadžidedić.

Kaže kako je to složena intereuropska igra, u kojoj je Velika Britanija željela napraviti nešto poput Izraela na Bliskom istoku – vječni faktor destabilizacije Europe.

“Znamo da je Britanija vodila i svjetske ratove protiv Njemačke, a EU je smatrala, i to nikad nije ni krila, isključivo produžetkom njemačkih interesa. Prema tome, to je borba između Britanije i Njemačke, veli Hadžidedić koji je potom izrekao nešto što je opasan govor mržnje: -Europa je ksenofobična, rasistička, anti islamska, njen identitet je nastao na temelju krstaških ratova”, kazao je.

Prije susreta Angele Merkel i Vučića, Schmidt se također sastao s predsjednikom Srbije. Scmidt je otišao na noge Vučiću dok još uvijek traje blokada institucija BiH od strane političara RS-a zbog Inzkovog zakona, tumači Slobodna Bosna, pa pita prof. Hadžidedića što je bila poenta ovog sastanka, pritisak na Dodika?

“Da se dogovore kako će dalje. Vučić će opet reći kako poštuje teritorijalni integritet BiH, a nastavljati davati podršku Dodiku koji javno kaže da se zalaže za otcjepljenje. Schmidt i Vučić odlično surađuju na daljem potkopavanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH. Naša nesreća je da smo pristali da nam dođe osoba poput Christiana Schmidta”, zaključio je Hadžidedić.

Njegovo “otkriće” zapravo je posve logično. Jer, ako je zahtjev za provedbu  presude Ustavnog suda BiH, uz provedbu presuda Europskog suda za ljudska prava, “podjela BiH” “fašizam, rasizam, ksenofobija i islamofobija”, a to “znanstvenik” može svakodnevno čuti od sarajevskih političara, a takve zahtjeve podržava EU i novi visoki predstavnik Schmidt, onda je dr. Hadžidedić samo logično zaključio da su Schmidt i EU čovićevci, fašisti, rasisti, islamofobi i djelitelji BiH. Bravo za “znanstvenika” Hadžidedića!/HMS/