Utorak, 18 lipnja, 2024

Opet je neki vojnik uspjeo pobjeći iz Sjeverne u Južnu Koreju pa je nastao potpuni kaos granici

Must Read
(FILES) This file photo taken on November 27, 2017 shows North Korean soldiers staring at South Korean soldiers at the truce village of Panmunjom in the Demilitarized zone (DMZ) dividing the two Koreas.
A North Korean soldier defected to the South on December 21, 2017 across the Demilitarized Zone that divides the peninsula, Seoul’s defence ministry said. It came a month after a rare and dramatic defection by a soldier at Panmunjom, the truce village where opposing forces confront each other across a concrete dividing line. / AFP PHOTO / KOREA POOL / – / South Korea OUT

Južnokorejski vojnici ispalili su 20-tak hitaca upozorenja prema sjevernokorejskim postrojbama koje su prišle granici demilitarizirane zone (DMZ) u potrazi za vojnikom koji je prebjegao na Jug.

Sjevernokorejski vojnik prošao je demilitariziranu zonu (DMZ), te iskočio iz guste magle na kontrolnoj točki, objavila je južnokorejska vojska.

“Naša vojska se pobrinula za njegovu sigurnost, a agencije će provesti ispitivanje kako bi saznale pozadinu i motive njegova bijega,” kazao je glasnogovornik Južnokorejskog zajedničkog stožera Roh Jae-cheon. Korejska tv postaja KBS je objavila kako se incident dogodio u pokrajini Gangwon.

RADI SE O ČETVRTOM PREBJEGU OVE GODINE

Ovo je četvrti sjevernokorejski vojnik koji je ove godine prebjegao, te drugi u posljednjih mjesec dana. Posljednjeg koji je pobjegao na Jug pretrčavši demilitariziranu zonu, sjevernokorejski vojnici ranili su s pet metaka. Međutim, operiran je i život mu nije u opasnosti.

Nakon posljednjeg bijega, Sjeverna Koreja je počela ojačavati granicu u području demilitarizirane zone pa je tako jedan dužnosnik objavio fotografiju na kojoj se vidi kako Sjevernokoreanci kopaju rov.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NE POŠTUJE NITI KRALJA CHARLESA: Je li Murphey Cikotić baš morao doći na proslavu njegovog rođendana?

Rođendan kralja Charlesa proslavljen je i u BIH. Tu su se skupili uglednici koji nešto predstavljaju i nešto korisno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -