Published On: Čet, svi 13th, 2021

Opća opasnost prvi put je oglašena na sjeveru Izraela

Do sada su rakete koje je Hamas ispalio iz pojasa Gaze zvonile na uzbunu u južnom i središnjem Izraelu, ali ne i u sjevernom.

No, rano ujutro u četvrtak, sirene su se ponovno oglasile u metropoli Tel Avivu, gdje su stanovnici pohrlili u skloništa, ali i u dolinu Jezreel, smještenu u Galileji (sjever) zemlje.

Od najnovijeg izvještaja vojske od ponedjeljka navečer vojne eskalacije između Hamasa, oružanog islamističkog pokreta na vlasti u pojasu Gaze i Izraela, iz palestinske enklave ispaljeno je oko 1.500 raketa na izraelski teritorij. .

Prema izvještaju Izraelske vojske , lansiranje 350 raketa “nije uspjelo”, a “stotine” više presreli su raketni štit “Iron Dome”. U raketama ili protuoklopnim raketama iz pojasa Gaze ubijeno je sedam osoba, uključujući šestogodišnje dijete i vojnika.

Izraelska je vojska sa svoje strane granatirala Pojas Gaze i nastavila s napadima u četvrtak rano ujutro, izvijestio je novinar AFP-a na licu mjesta.

Prema posljednjoj procjeni ministra zdravstva u pojasu Gaze, na sukobima proteklih dana na ovom osiromašenom palestinskom teritoriju od dva milijuna stanovnika ostalo je 67 mrtvih i 388 ozlijeđenih.