Utorak, 28 svibnja, 2024

Opasni sir na tržištu BiH

Must Read

Agencija za sigurnost hrane BiH priopćila je da je, putem Sustava brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje, obaviještena da je u BiH isporučen topljivi sir proizvođača Pomurske mlekarne koji sadrži nedeklarirani konzervans lizozim (E1105) koji se proizvodi iz bjelanca jajeta a koji može izazvati alergijske reakcije ili intolerancije kod osoba alergičnih na jaja. Radi se o sljedeća dva proizvoda:

Naziv proizvoda: Weekend cheese, Naziv brenda: Pomurske mlekarne, Pakiranje u obliku kobasice ili rezano na komade, Temperatura: Rashlađeno, Težina: 2.0 kg, kao i o proizvodu Prleski sir,

Naziv brenda: Pomurske mlekarne, Pakovanje: u obliku kobasice od 1 kg ili 240 gr, Temperatura: Rashlađeno, Težina: 1.0 kg.

Obavijest se odnosi na sve lotove navedenih proizvoda s valjanim rokom upotrebe. Kako se ukazuje, proizvodi nisu sukladni odredbama Zakona o hrani i Pravilnika o pružanju obavijesti potrošačima o hrani, kojim je obvezno navođenje na deklaraciji svakog sastojka ili pomoćnog tehnološkog sredstva u proizvodnji koje može izazvati alergijske reakcije ili intolerancije, a koje se koristi u proizvodnji ili preradi hrane i prisutno je u gotovom proizvodu, čak i u promijenjenom obliku.

Agencija za sigurnost hrane BiH je sve raspoložive informacije dostavila na daljnje postupanje nadležnim inspekcijskim tijelima u BiH sa zahtjevom da provedu inspekcijski nadzor, utvrde sljedivost te dostave povratne informacije.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Mladić razbijenom bocom pokušao ubiti 59-godišnjaka na Trgu bana Jelačića

Hrvatska policija je uhitila, a zatim i hospitalizirala 18-godišnjaka koji je sinoć oko 23 sata na središnjem zagrebačkom trgu,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -