Published On: Čet, sij 25th, 2018

Omiljeni kum mudžahedina i švercer iranskog oružja drži predavanje o sigurnosnoj situaciji na Balkanu

A, tko je pozvaniji govoriti o aktualnoj sigurnosnoj situaciji na Balkanu od Šemsudina Mehmedovića, aktualnog parlamentarca koji se zadnjih dvadesetak godina, dovodi u vezu s ratnim zločinima, financiranjem terorizma, a na koncu, i “prijateljevanjem” s onima koji jesu prijetnja, odnosno, kako se vidjelo u slučaju Abu Hamze, nisu.

Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u Zastupničkom domu PS BiH, promotor terorizma i omiljeni kum mudžahedinskih boraca u BiH, u džematu u Njemačkoj, u Munchenu, održat će 27. siječnja 2018. godine predavanje na temu „Aktualna politička i sigurosna sitaucija na Balkanu“.

Mehmedovićevo predavanje organizara Islamska zajednica Bošnjaka Medžlisa u Bayernu koji je pod upravom Islamske zajednice u BiH. Mehmedović je još jedan u nizu ratnih kadrova SDA s bogatom  i sadržajnom ratnom biografijom i potencijalnom hipotekom ratnih zločina.

O Mehmedovićevom kumovanju s mudžahedinima, u svakom smislu te riječi, Dnevnik.ba je i ranije pisao. Mehmedović je u Tešnju bio omiljeni kum, odnosno “službeno lice”,  na vjenčanjima mudžahedina i tadašnjih muslimanskih nevjesta i tako sudjelovao u njihovom ostanku u BiH nakon 1995. godine.

Da Mehmedović svoje ratne suborce nije zaboravio dokazuju i njegova pitanja upućena Ministarstvu sigurnosti BiH. U ovom mandatu javljao se dva puta s pitanjem kada će Abu Hamza biti pušten iz pritvora.

Abu Hamza je, inače, ratni  vođa mudžahedinskih boraca u Gučoj Gori i jedan  od vođa kampa na Orašcu gdje je ritualno odsiječena glava srpskom civilu Dragoljubu Popoviću. U Abu Hamzinom kampu, odnosno, zatvoru, našli su se i ugledni travnički Hrvati, čak i časne sestre i katolički svećenici, nad kojim su se vojnici tzv. Armije BiH iz odreda El – mudžahid  nekoliko mjeseci iživljavali.

Ipak, Abu Hamza je  kao prijetnja po nacionalnu sigurnost BiH 9 godina proveo u imigracijskom centru u Istočnom Sarajevu. Pušten je 2016. godine, a primio ga je i Husein ef. Kavazović, poglavar Islamske zajednice u BiH. Toliko o borbi protiv paradžemata i  potpisivanja Deklaracija o borbi protiv terorizma.

A, tko je pozvaniji govoriti o aktualnoj sigurnosnoj situaciji na Balkanu od Šemsudina Mehmedovića, aktualnog parlamentarca koji se zadnjih dvadesetak godina, dovodi u vezu s ratnim zločinima, financiranjem terorizma, a na koncu, i “prijateljevanjem” s onima koji jesu prijetnja, odnosno, kako se vidjelo u slučaju Abu Hamze, nisu.

Policajac, parlamentarac i promotor terorizma 

Mehmedović je, inače, jedan od osnivača SDA, ratni načelnik Policijske stanice Tešanj i načelnik Centra službe sigurnosti Doboj  sa sjedištem u Tešnju. Nakon rata bio je ministar unutarnjih poslova u Vladi Zeničko-dobojske županije a potom ministar prometa u komunikacija u Vladi ZDŽ. Bio je i zastupnik u Parlamentu FBiH i u dva mandata zastupnik u Zastupničkom domu PS BiH.

SIPA je Mehmedovića 2013. godine prijavila Županijskom tužiteljstvu ZDŽ-a zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih materija, ali je Tužiteljstvo odustalo od istrage. U skrivenim podzemnim skladištima pronađeno je oko 800 punjenja za ručne raketne bacače iranske proizvodnje te oko 60 granata za bestrzajne topove.

Ratna hipoteka: Zločini protiv srpskih civila 

Također, u srpnju 2013. Mehmedović je uhićen zbog sumnji da je počinio ratne zločine protiv srpskih civila na području Općine Tešanj, od proljeća 1992. do jeseni 1993. SIPA je Tužiteljstvu BiH podnijela i izvješće protiv Mehmedovića pod optužbama da je utjecao i prijetio svjedocima i policijskim službenicima SIPA-e tijekom uhićenja.

Mehmedović je tada osumnjičen da je planirao, naređivao i osobno sudjelovao u uhićenjima, pritvaranju i ispitivanju srpskih civila. Pored toga, Mehmedović je bio osumnjičen i za nečovječno postupanje, zatvaranje, zastrašivanje i mučenja srpskih civila.

Dnevnik.ba

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare