Subota, 22 lipnja, 2024

Omiljeni kum mudžahedina i švercer iranskog oružja drži predavanje o sigurnosnoj situaciji na Balkanu

Must Read

A, tko je pozvaniji govoriti o aktualnoj sigurnosnoj situaciji na Balkanu od Šemsudina Mehmedovića, aktualnog parlamentarca koji se zadnjih dvadesetak godina, dovodi u vezu s ratnim zločinima, financiranjem terorizma, a na koncu, i “prijateljevanjem” s onima koji jesu prijetnja, odnosno, kako se vidjelo u slučaju Abu Hamze, nisu.

Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u Zastupničkom domu PS BiH, promotor terorizma i omiljeni kum mudžahedinskih boraca u BiH, u džematu u Njemačkoj, u Munchenu, održat će 27. siječnja 2018. godine predavanje na temu „Aktualna politička i sigurosna sitaucija na Balkanu“.

Mehmedovićevo predavanje organizara Islamska zajednica Bošnjaka Medžlisa u Bayernu koji je pod upravom Islamske zajednice u BiH. Mehmedović je još jedan u nizu ratnih kadrova SDA s bogatom  i sadržajnom ratnom biografijom i potencijalnom hipotekom ratnih zločina.

O Mehmedovićevom kumovanju s mudžahedinima, u svakom smislu te riječi, Dnevnik.ba je i ranije pisao. Mehmedović je u Tešnju bio omiljeni kum, odnosno “službeno lice”,  na vjenčanjima mudžahedina i tadašnjih muslimanskih nevjesta i tako sudjelovao u njihovom ostanku u BiH nakon 1995. godine.

Da Mehmedović svoje ratne suborce nije zaboravio dokazuju i njegova pitanja upućena Ministarstvu sigurnosti BiH. U ovom mandatu javljao se dva puta s pitanjem kada će Abu Hamza biti pušten iz pritvora.

Abu Hamza je, inače, ratni  vođa mudžahedinskih boraca u Gučoj Gori i jedan  od vođa kampa na Orašcu gdje je ritualno odsiječena glava srpskom civilu Dragoljubu Popoviću. U Abu Hamzinom kampu, odnosno, zatvoru, našli su se i ugledni travnički Hrvati, čak i časne sestre i katolički svećenici, nad kojim su se vojnici tzv. Armije BiH iz odreda El – mudžahid  nekoliko mjeseci iživljavali.

Ipak, Abu Hamza je  kao prijetnja po nacionalnu sigurnost BiH 9 godina proveo u imigracijskom centru u Istočnom Sarajevu. Pušten je 2016. godine, a primio ga je i Husein ef. Kavazović, poglavar Islamske zajednice u BiH. Toliko o borbi protiv paradžemata i  potpisivanja Deklaracija o borbi protiv terorizma.

A, tko je pozvaniji govoriti o aktualnoj sigurnosnoj situaciji na Balkanu od Šemsudina Mehmedovića, aktualnog parlamentarca koji se zadnjih dvadesetak godina, dovodi u vezu s ratnim zločinima, financiranjem terorizma, a na koncu, i “prijateljevanjem” s onima koji jesu prijetnja, odnosno, kako se vidjelo u slučaju Abu Hamze, nisu.

Policajac, parlamentarac i promotor terorizma 

Mehmedović je, inače, jedan od osnivača SDA, ratni načelnik Policijske stanice Tešanj i načelnik Centra službe sigurnosti Doboj  sa sjedištem u Tešnju. Nakon rata bio je ministar unutarnjih poslova u Vladi Zeničko-dobojske županije a potom ministar prometa u komunikacija u Vladi ZDŽ. Bio je i zastupnik u Parlamentu FBiH i u dva mandata zastupnik u Zastupničkom domu PS BiH.

SIPA je Mehmedovića 2013. godine prijavila Županijskom tužiteljstvu ZDŽ-a zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih materija, ali je Tužiteljstvo odustalo od istrage. U skrivenim podzemnim skladištima pronađeno je oko 800 punjenja za ručne raketne bacače iranske proizvodnje te oko 60 granata za bestrzajne topove.

Ratna hipoteka: Zločini protiv srpskih civila 

Također, u srpnju 2013. Mehmedović je uhićen zbog sumnji da je počinio ratne zločine protiv srpskih civila na području Općine Tešanj, od proljeća 1992. do jeseni 1993. SIPA je Tužiteljstvu BiH podnijela i izvješće protiv Mehmedovića pod optužbama da je utjecao i prijetio svjedocima i policijskim službenicima SIPA-e tijekom uhićenja.

Mehmedović je tada osumnjičen da je planirao, naređivao i osobno sudjelovao u uhićenjima, pritvaranju i ispitivanju srpskih civila. Pored toga, Mehmedović je bio osumnjičen i za nečovječno postupanje, zatvaranje, zastrašivanje i mučenja srpskih civila.

Dnevnik.ba

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

SAD podiže tužbu protiv TikToka ne i Facebooka

MINISTARSTVO pravosuđa SAD-a planira usredotočiti nadolazeću tužbu protiv TikToka na optužbe da je popularna platforma društvenih medija kršila prava...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -