Published On: Sri, tra 6th, 2022

Oligarh Mihail Hodorkovski: Putin mobilizira ljude iz manjih mjesta, srodnicima plaća da šute

Ovo je izjavio u intervjuu za američku think tank organizaciju Atlantsko vijeće (Atlantic Council). Očekuje da će Putin poslati još vojnika, a nakon što je NATO procijenio da je u Ukrajini ubijeno između 7.000 i 15.000 ruskih vojnika.

Za Hodorkovskog je to vrlo izgledno te je naglasio da ljudski život u Rusiji nije vrijedan onoliko koliko bi to neko volio da jeste.

“To se posebno odnosi na ljude koji žive na sjeveru Kavkaza i one koji žive u malim selima i mjestima. Svjestan toga, Putin mobilizira vojnike iz ovih mjesta. Toliko im plaća da primorava njihove srodnike da šute”, tvrdi oligarh u egzilu.

Ruska vlada je 9. ožujka negirala da mlade vojnike šalje u Ukrajinu. Upitan da li postoji mogućnost da Putin pošalje još 100.000-200.000 vojnika u Ukrajinu, odgovorio je da bi to bila ekstremno teška politička odluka za predsjednika Rusije.

“Ako bude primoran, bez sumnje će to politički biti ekstremno teška odluka za njega. On može mobilizirati i milion ljudi, ali će onda i veliki gradovi biti u kovčezima. Mišljenje javnosti u velikim gradovima i njihovo vrednovanje ljudskog života je drugačije. Putinu će to biti teško promijeniti do izbora 2024.”, mišljenja je.

Hodorkovski je bivši naftni tajkun koji je 2003. uhapšen. Optužen je za financijski kriminal.

Tijekom devetogodišnjeg zatvora tvrdio je da je zatvoren iz političkih razloga. Iz zatvora je pušten 2013. te od tada u egzilu aktivno podržava rusku opoziciju, prenosi Business Insider.

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
šimeđodan
šimeđodan
1 mjesec prije

Meni nije najjasnije šta su Rusi skrivili toliko Židovima da ih ovoliko prozivaju. Inače, Hodorkovski je Židov za neupućene.

"Sahih-News" by Haso
"Sahih-News" by Haso
Šta ti kažeš na ovo?  šimeđodan
1 mjesec prije

Tip je lopuža kojoj se zatvor očigledno nije svidio 🙁 a sada tekbira za CIA-u i mrzi Ruse iz dna duše 🙁 ! Mislim da to nema nikakve veze sa Židovima, baš kao što ni ono goovance Zele nema veze sa Židovima – sve su to plaćenici Berlina, Londona i Vašingtona – baš kao i braća Kličko koji čak nisu Židovi 😉 !

Što se Izraela tiče – 🙁 – mislim da bi Rusi trebalo konačno naoružati teheranske efendije onim svojim atomskim Šejtan-raketama 😎 – kad je fešta 😎 – nek i hala gori 😎 😎 !

ps sada očekujem da sarajevski tekbiraši gromko zatekbiraju 😎 : ŽIVIO HASO 🙂 – SMRT AMERICI 🙁 !!!

Last edited 1 mjesec prije by "Sahih-News" by Haso
nisam kriv
nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  "Sahih-News" by Haso
1 mjesec prije

smrt tebi

nisam kriv
nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  šimeđodan
1 mjesec prije

šime međedu !!!