Oko 15:40 sati okončana je drama u Sinju. Muškarac (72) se nakon razgovora s pregovaračem odlučio predati, a potom je prevezen u policijsku postaju Osoba koja se predstavila kao Slobodan Bračulj u srijedu se zabarikadirala u obiteljsku kuću koju je u sinjskoj Ulici braće Radić izgradio pok. Ivan Bračulj, otac Slobodana Bračulja, i zaprijetila da će […]

" />
Published On: Sri, lis 23rd, 2019

Okončana drama u Sinju: Predao se muškarac koji se ranije zatvorio u kuću i prijetio eksplozijom

Oko 15:40 sati okončana je drama u Sinju. Muškarac (72) se nakon razgovora s pregovaračem odlučio predati, a potom je prevezen u policijsku postaju

Osoba koja se predstavila kao Slobodan Bračulj u srijedu se zabarikadirala u obiteljsku kuću koju je u sinjskoj Ulici braće Radić izgradio pok. Ivan Bračulj, otac Slobodana Bračulja, i zaprijetila da će dignuti u zrak kuću i sebe. Dotična osoba u 12,55 sati nazvala je tehničku redakciju sinjskog HIT radija.

Dežurni tehničar spojio je tu osobu s novinarkom Boženom Romac.

“Gospodin s druge strane predstavio se kao Slobodan Bračulj. Kazao je da posjeduje tri boce pune propan-butan plina i jednu ručnu bombu te da će izazvati detonaciju i sve dignuti u zrak. Razlog tomu su, rekao je, neriješeni obiteljski imovinski odnosi. Ustvrdio je da su njegov brat i sestra prisvojili ostavštinu iza pokojnog oca na njegovu štetu”, kazala je Božena Romac za Slobodnu Dalmaciju.

U međuvremenu su susjedi alarmirali policiju. Osim temeljnih policajaca iz Policijske postaje Sinj koji su zatvorili sav promet vozila i pješaka u tom dijelu Sinja na lice mjesta stigli su i policijski službenici iz Policijske uprave, pirotehničari i pregovarači koji su, neslužbeno smo saznali, stupili u kontakt s Bračuljem.

Oko 13,30 sati v.d. ravnatelja OŠ “Marka Marulića”, koja se nalazi u susjedstvu, javno je putem HIT radija pozvao roditelje da ne šalju djecu u školu iz sigurnosnih razloga.