Četvrtak, 18 srpnja, 2024

OHR DEMANTIRAO SAM SEBE: Prvo negirali Dodika kako BIH nije protektorat, onda naredili BH političarima što ne smiju odlučiti

Must Read

Čemu službe uopće izbori u BIH? Zašto uopće postoji Predsjedništvo BIH kao vrhovna institucija BIH ako su strani dipomati ili OHR autoriteti tom Predsjedništvu? O kakvoj suverenosti BIH onda govorimo?

Zašto političke stranke u BIH uopće daju izborna obećanja ako sve njihove dogovore ili provedbu politike OHR u svakom trenutku može stopirati i mijenjati? Dakle narod daje određenoj stranci glasove za ovu ili onu politiku, da bi onda lideri tih stranaka zaboravili što su obećali narodu, i u politici radili ono što kaže OHR ili neki strani utjecajni centri moći? Što će nam uopće onda izborni zakon i demokracija ako izvršna vlast u BIH provodi ne ono na čemu su dobili izbore nego ono što im kažu gore navedene institucije?

Zašto se u BIH ne provedu izbori na kojima bi glasovali Inzko, uposlenici OHR-a, i uposlenici u stranim ambasadama koje se miješaju u unutarnji politički život BIH?

Zašto se tim dugogodišnjim stanovnicima BIH ne dodijele BH državljanstva da gospoda jednostavno sami osnuju stranke i krenu u političku utrku? Recimo Inzko. On bi bio super novi predsjednik Narodne stranke Radom za Boljitak. Njima treba netko tko loše dijeli a super zbraja.

OHR je naime danas negirao Dodikovu tezu kako je BIH protektorat u koji strani investitori neće, a onda je u drugom priopćenju šef OHR-a Inzko zaprijetio što se ne smije odlučiti oko Mostara. Čime su potvrdili da jesu protektorat. OHR osim što ima lošeg visokog predstavnika, dokazano lošeg logičara, ima i loš P.R.

Dakle ako OHR ima ovlasti moderirati buduće dogovore oko Mostara, na način da zabranjuje jednu vrstu pristupa pitanju grada Mostara, ma kakav god taj pristup bio ako je on stvar dogovora, kako to onda nije protektorat?

OHR je osim toga u mandatu od 2010-e do 2014-e imenovao vlast u FBIH zbog čega se još uvijek nisu ispričali građanima FBIH. Radilo se o protektorskom ponašanju kojim su poniženi građani FBIH. Naime Inzko im je na vlast doveo proustaške stranke kao i kriminalca Lijanovića. Isprika do dan danas nije pala a PIC zbog toga još uvijek nije povukao Inzka iz BIH iako je mora. Zašto? Zato što uloga VP-a u BIH , koji je u konstantno lošim odnosima sa većim dijelom BIH naprosto nema smisla. On kao takav ne vrijedi 25.000 Eura mjesečno. Kuća u Drveniku osim toga dovršena je i obnovljena i ispunjeni su svi uvjeti da se Inzka iz BIH pošalje na tečaj matematike u Dalmaciju.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovo je ovih dana pozvao na zatvaranje Ureda visokog predstavnika nazivajući Bosnu i Hercegovinu protektoratom.
“Bosna i Hercegovina je zemlja pod protektoratom, zemlja u kojoj postoji visoki predstavnik i kada gospodarstvenik iz nekog okruženja dolazi i hoće investirati, njemu je to veoma važna poruka. Pozivam vas da zajedno odstranimo visokog predstavnika i zajedno mu kažemo ‘hvala i doviđenja, ne morate tu biti'”, kazao je Milorad Dodik obračajući se na Ekonomskom forumu na Jahorini.

Dodik je i u prethodnim godinama izjavljivao da “OHR mora biti što prije ukinut kao remetilački faktor”, “OHR treba završiti svoju misiju u BiH”, “OHR je problem u BiH”… Stigao je odgovor iz Ureda visokog predstavnika u BiH na njegove izjave.

“Bosna i Hercegovina je suverena država sa demokratskim institucijama. Ona nije protektorat. Uloga visokog predstavnika je jasno precizirana u skladu sa Mirovnim sporazumom, a predsjednik Republike Srpske je puno puta izjavio da poštuje taj sporazum u potpunosti”, kazali su za N1 u OHR-u.

Dodaju da su uvjeti za zatvaranje OHR-a jasno navedeni u programu “5+2” i da Bosna i Hercegovina jednostavno nije ispunila te uvjete.

“Političari i organi vlasti bi bolje služili ovoj zemlji i njenim građanima kada bi ispunili ove uvjete i u potpunosti poštivali Mirovni sporazum, umjesto predstavljanja BiH kao protektorata, što ona nije”, kazali su u Uredu visokog predstavnika reagirajući na Dodikovi izjavu da OHR treba “odstraniti” iz BiH.

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto Zelenski odjednom želi Rusiju na sljedećem ‘mirovnom samitu’?

Razumijevanje političkih odluka kijevskog režima može biti prilično izazovno, djelomično zato što se te odluke zapravo donose u Washingtonu....
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -