Published On: Mon, Mar 27th, 2017

Odvjetnik za brakorazvodne parnice otkrio zašto se ljudi razvode

Tijekom pedesetogodišnje karijere Elliot Polland, njujorški odvjetnik  za brakorazvodne parnice nagledao se svega, a za Insider je govorio o najvećim pogreškama koje parovi rade, ali i o tome šta trebaju uraditi kako bi sačuvali odnos.
Polland savjetuje da postavite granice kada je riječ o odnosu s obitelji. Napominje kako upravo članovi obitelji primjećuju određene stvari o partneru koje vi ne vidite, te je bitno da to ne ode predaleko prenosi Prvi.tv

“Mnogo puta se dogodilo da mi klijenti dođu i kažu da su im upravo njihovi najbliži uništili brak. Par mora odrediti neke granice, ali nema neke magične formule jer je svaka situacija drugačija”, rekao je.

Također napominje da je fizički odnos veoma bitan.

“Seks je veoma važan, ali je također važno održavati fizički odnos i na druge načine, zagrljajima ili maženjem. Održavanje bliskosti je ključno”, rekao je Polland.

Savjetuje i da vodite evidenciju imovine, jer će bez toga biti nemoguće kasnije dokazati što je bilo čije prije braka. Ipak, najbitnije od svega je naći nekoga s kim imate zajedničkih stvari jer sličnosti čuvaju brak.

“Istina je da se suprotnosti privlače, ali je također činjenica da morate imati dosta zajedničkih stvari s partnerom jer je tada lakše održavati odnos, a manja je i vjerojatnost neslaganja”, rekao je Polland.

Ističe da je to posebno važno kada je riječ o vjerskim običajima i religijskim uvjerenjima.

“Imao sam par, Židove, koji su prešli na pravoslavlje. Nakon toga se njihov brak počeo raspadati, bez obzira na to što su oboje bili iste religije. Imao sam i slučajeve gdje su se brakovi raspadali jer su supružnici različitih religija, tu problem uglavnom nastaje oko toga koje religije treba biti dijete. Zbog toga tvrdim da je bitno da par ima slične vrijednosti, jer to jača temelj veze”, zaključio je.