Petak, 19 srpnja, 2024

Odvjetnica zamjenika ravnatelja SIPA-e: Zoran Galić nije primio mito, optužbe protiv njega su lažne

Must Read

Odvjetnica zamjenika ravnatelja SIPA-e Zorana Galića, koji se po navodima Tužiteljstva BiH sklonio u Hrvatsku, a obuhvaćen je istragom o korupciji, izjavila je kako on nije primio mito te da su optužbe protiv njega lažne.

– Ono što vam kao braniteljica gospodina Zorana Galića u ovom trenutku mogu reći je činjenica da je moj klijent u konfuznom stanju i pod terapijama, odnosno u stanju šoka zbog neistinitih tvrdnji koje mu se pokušavaju staviti na teret, rekla je odvjetnica Ivana Grizelj Ćorluka za medije u Mostaru.

Nije pojasnila gdje se nalazi njezin klijent, dok je Tužiteljstvo BiH jučer ustvrdilo kako se on sklonio u Hrvatsku dan prije provođenja operacije u kojoj je trebao biti priveden.

Drugi visokopozicionirani pripadnik Granične policije BiH, pomoćnik zapovjednika Granične policije za područje Trebinja Blagoje Milović, uhićen je pod sumnjom u korupciju. Galića se tereti da je primio mito i počinio druge oblike pribavljanja koristi i zloporabio položaj ili ovlasti u razdoblju dok je obnašao dužnost ravnatelja Granične policije BiH jer je omogućavao nezakonitu trgovinu visokotarifinih roba.

Odvjetnica Ivana Grizelj Ćorluka je dodala kako podržavaju rad istražnih tijela te da će dokazati kako Galić nije počinio ono što mu se stavlja na teret.

– Ono što mogu istaći je da gospodin Galić nikada nije uzeo nikakav dar odnosno vozilo, istaknula je odvjetnica.

U bosanskohercegovačkim medijima je objavljeno kako je zamjenik ravnatelja SIPA-e, dok je bio ravnatelj Granične policije BiH, primio mito, vozilo kojega su navodno istražitelji pronašli ispred njegove obiteljske kuće.

Mediji su naveli kako su Milović i Galić primali mito da bi omogućili nesmetano krijumčarenje cigareta preko granice BiH, a sve je otkriveno kada su policijski istražitelji probili Sky aplikaciju za zaštićenu komunikaciju kojom su se u proteklim godinama koristili pripadnici kriminalnih skupina u regiji.

Odvjetnica Grizelj Ćorluka izrazila je čuđenje zbog velikog broja detalja iz istrage koji su procurili u javnost, što po njoj nije nije uobičajeno za ovakvu vrstu predmeta i fazu istrage./Hina/HMS/

- Advertisement -

5 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

ZABRANJENA VERZIJA: Izgleda da su izbačeni dijelovi pjesme koji pozivaju na ustanak Hrvata u BIH. Prvi ih donosimo!

Tko je izvršio pritisak na Thompsona ne znamo, no mi smo upravo dobili izrezane dijelove pjesme koja je izišla...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -