Published On: Pon, ruj 6th, 2021

ODSRLJAŠE K’O GUSKE U MAGLU: Hrvatski političari i politolozi su ponovno nasjeli. Raspravom o Schmidtovoj izjavi posredno ga i bezuvjetno priznaju za legalnog Visokog Predstavnika. On to nije…

Inzkov zakon donešen je Bonskim ovlastima. Koje nigdje ne stoje u Ustavu BIH niti u Daytonskom sporazumu. Tim istim bonskim ovlastima ukinuta je hrvatska ustavna ravnopravnost u BIH.

Podsjećamo, hrvatske legitimne “borce” za hrvatsku ustavnu ravnopravnost u BIH: Upravo tu hrvatsku ustavnu ravnopravnost u BIH ukinuli su stranci iz OSCE-a i OHR-a. Ne Bošnjaci. Bošnjaci potom koriste ono što im je servirano. Izgubili smo desetljeća na borbu za vraćanje prava koje nam je oteo OHR. Priznavati OHR znači legalizirati tiranina koji ne poštuje naš Ustav i koji je pogazio međunarodno pravo. Vi, gospodo to upravo činite pred očima naroda i to u situaciji kada velike svjetske sile prestaju podržavati OHR.

Ured OHR-a je nametnuo Alijansu i Platformu. Ured OHR-a je nametnuo neustavni Statut grada Mostara i zaboravio na Travnik. Ured OHR-a je promijenio pravila jedne trećine. Vrijeđao naše dostojanstvo i čast Lijanovićem, Čamberom, Jurišićem, Budimirom. Ured OHR-a je tata i mama svakog Komšićevog mandata svakog njegovog šovinizma nad našim napaćenim narodom. Otkud vam samo pravo da stajete uz ured OHR-a a protiv nas?

Stranci iz OHR-a su sve ove godine gledali predaju BHRT-a i FTV-a u ruke Bošnjaka. Oni. Oni su to učinili.

OHR ghluhonijemo šuti na šovinizam jedine proterorisitčke stranke na tlu Europe, SDA. Postoje tajni ugovori tajne nagodbe predaje utjecaja u BIH Turskoj i Saudiji u zamjenu za mirne trgove u Europi. Mi nismo i nećemo biti ničiji žrtveni kurbani poštovana gospodo.

OHR je na kraju nametnuo Inzkov zakon koji je doveo do blokade sustava. Isti taj zakon kako vidite ne vrijedi za muslimansku većinu. Oni otvoreno negiraju zločine i nitko ih ne optužuje. A vi služite kao legalističko gorivo tom sustavu. Vaš ministar je za to vrijeme na čelu ministarstva pravde. Ne pokreće inspekcije niti tužbe. A i bolje da ne pokreće. Jel tako?

Hrvatskim liderima nitko nije dao ovlast da priznaju Schmidta. O Hrvatima ovisi konačno hoće li antihrvatski OHR  napustiti našu zemlju ili neće. Uz Srbe , Hrvati čine i političku i ustavnu i matemaitčku većinu.

Srpsko i hrvatsko ne Schmidtu znači zatvaranje ureda OHR-a, kraj lagodnog života HDZ-a i SDA ali početak stvarnih ustavnih promjena u BIH. I bolje budućnosti za sve narode. Samo onda kada Bošnjaci ostanu bez svoje najmoćnije partije, svog najjačeg rušitelja Ustava, bez svoje najvažnije političke prostitutke – OHR-a samo tada je moguć početak dijaloga. Kada ih se natjera da shvate da u našoj zajedničkoj zgradi oni nisu nikakvi šefovi niti vlasnici naše zemlje nego naši sustanari. Koji se imaju spustiti na zemlju i prestati nas gledati kao vanzemaljce.

HDZBIH nije proveo referendum u hrvatskom narodu o ovom važnom pitanju.

S punom odgovornošću tvrdimo da preko 99% Hrvata ne priznaje Schmidta nit OHR , da bonske ovlasti smatraju neustavnima a njihove intervencije u naše banke i naš Ustav nasiljem nad Hrvatima.

S punom odgovornošću tvrdimo da je ovo preozbiljno pitanje za naš narod i da HNS stranke trebaju o ovoj važnoj temi pod hitno organizirati bilo naroda ukoliko ne žele događanje vlastitog naroda pred zgradom HNS-a.

Niti vjekovni trgovci našim kožama, Fratrizani niti HDZ nemaju nikakvo moralno, političko, niti iko drugo pravo sudjelovati i produljivanju mandata OHR-u. Nismo fascinirani nit EU-om niti NATO članicama. Posebno nakon što smo vidjeli kako jedna NATO članica pomaže ISIL i puca po braći Armencima. Eto vama NATO. Eto vam i EU.

  • Rasprava o Schmidtovih par rečenica koju danas vode hrvatski novinari naivno je i prešutno uvjeravanje Hrvata u BIH da je Schmidt legalan.
  • Ljubićeva izjava kako je on legalan i mimo odluke Vijeća sigurnosti je sramotna, izdajnička i antihrvatska.
  • U presudnim trenucima za naš narod, nema političke stranke u Hrvata koja je u stanju reći “Dosta!”.
  • Dok nam prijete iz Sarajeva na sve moguće načine i hvale se kako će OHR u budućim odlukama još snažnije gurati bošnjačku stvar, naši političari šute, prešutno legaliziraju Schmidta, naši fratri ga primaju.

Svi oni će sutra reći da su bili uz narod.

A narod, manjina koja misli i ima još uvijek želju da se bori, shvaća o čemu pišemo, velika većina trenuto čita neku fake knjigu, nekog fake fratra o nekom fake ukazanju iz fake Međugorja. I lijepo im je.

Komformizam je doista lijep. No niti jedan narod, koji se prekrio koprenom komformizma nije opstao.

Tako neće ni naš.

Svesti sudbinu svog naroda na to što će danas ili sutra reći Schmidt nije nikakva aktivna politika.

To je politika u pasivu, ne u aktivu.  Poltiika  od bijednog oca i od kukavnije matere.

Neka nam Bog bude na pomoći.

Hvala Vam što ste se odazvali našem pozivu.

P.S. nemojte nas optuživati da smo ogorčeni. Nismo. Hrvatska glupost , tihoća našeg liderstva, njihov muk u doba krikova, nedoraslost pozicijama koje tako požudno okupiraju, na nas djeluje oslobađajuće. Polako shvaćamo da se godinama ko zadnji idioti borimo za život mrtvaca. Za politička prava nacije koja ne želi čak biti ni nacija. Čak i to je za nju preliberalno. Hrvati čak i za pravo borbe na vlastito dostojanstvo gledaju u  pravcu Masne Luke. Da im Fra Saruman odobri. Molitveni su to  orci a ne narod. Pretužno.

guest
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Ivan
Ivan
1 godina prije

Ako mogu nesto da kazem, a to je –

Svi na barikade hrvatski moj narode.

veritas
veritas
Šta ti kažeš na ovo?  Ivan
1 godina prije

A može li drugačije i pametnije?????

Kleme
Kleme
1 godina prije

Šmit je reka da hrvati nece dobit svoj entitet ali.. bakir dao zeleno svitlo za kantonizaciju na 3 u Federaciji a covic ce dom naroda dovest na razinu vitalnog kako je u RS, pa to svak zna da Šmit ne donosi odluke ako nije pfica detaljno sa predstavnicima.

A sta se tice onog benjsmina komsica kallaya on veceras mijesa pivo, rakiju i beton.

Josip
Josip
Šta ti kažeš na ovo?  Kleme
1 godina prije

Idi se ti prvo upisi u skolu i nauci pisati pa onda ovdje komentiraj.

Zoki
Zoki
Šta ti kažeš na ovo?  Kleme
1 godina prije

Kemale, muslimanski trolu, jednu te istu stvar trolaš već tjednima. Dom Naroda F BiH će imati istu funkciju kao i do sada. Jedino što će se mijenjati je Izborni zakon na način da se prije tog u Ustavu riječ “pripadnik” zamijeni s riječi “predstavnik”, s čime bi bile implementirane presude Sejdić i Finci, kao i presuda Ustavnog suda BiH po predmetu Ljubić. Jasno Kemale?l Dakle, kada dođe di izmjene Izbornog zakona na navedeni način, onda Hrvate može predstavljati i Finci uz uvjet da su ga Hrvati izabrali.

Last edited 1 godina prije by Zoki
Kleme
Kleme
Šta ti kažeš na ovo?  Zoki
1 godina prije

Ti si za hercegbosnu ja nisan. Jer hercegbosna obuhvaca komsicevu srednju bosnu a ja smatran da sve od Livna do Neretve je Imocko i Kikasevo. Reka san ti pajdo ja san porjeklon iz zavrsja al tu nisan rođen. Znaci po didovini san hercegovac. A nebi ni ja tija da Dom naroda oslabi, on triba ojacat.. nego ja ka analiticar smatran da bakir to zeli a covic ovo drugo.

Sve sta su oni spominjali to su dogovorili.
A tvoj komsic mijesa pivo rakiju i beton, i nemoj se zanosit sa tom hercegbosnom jer di manjina tamo di zivis, budi Sritan da spojis SBK SA HNK tako(da manje places) to ti je utjeha..a spajanje SBK I HNK jefino ako nasi Capljinci i Citlucani se pripoje Sirokom brijegu jer to je SRCE KAMENJARA.

Kleme
Kleme
Šta ti kažeš na ovo?  Desk
1 godina prije

Ikavica se prica na kamenjaru i dalmaciji.. ijekavicon pricaju komsicevi hrvati i bosnjaci pa ti vidi sta ti vise odgovara :)))

never baklava
never baklava
Šta ti kažeš na ovo?  Kleme
1 godina prije

Hrvati ikavicu GOVORE, a pokušavaju je PRIČATI samo podmukle Bošnje.

Zoki
Zoki
Šta ti kažeš na ovo?  Desk
1 godina prije

Radi se o muslimanu koji dobro poznaje mentalitet i dijalekt zagorskog dijela Dalmacije. Pa ili je rođen u Dalmaciji ili na miješalici već dugo zarađuje u Dalmaciji.

Kleme
Kleme
Šta ti kažeš na ovo?  Zoki
1 godina prije

Te floskule da san musliman samo zato jer podrzavan Alijin plan da od livna do neretve bude RH samo zato jer mi je blize ic u Kravice u Ljubuski na izlet ( da ne prelazim glupu granicu) nega u Plitvicka jezera, i da Zrinjski pobjedi Dinamo i osvoji koju Hrvatski kup.. Da prije bi to prihvatia nega Herceg Bosnu naravno to se sporazumjeva, al od toga nema nista..

EDO
EDO
Šta ti kažeš na ovo?  Desk
1 godina prije

Neka svako prica kako prica bitno je da se razumijemo.

Zoki
Zoki
Šta ti kažeš na ovo?  Kleme
1 godina prije

Kemale, rekao sam ti da nema ništa od podijele F BiH na veležupanije u kojima Hrvatima ne bi pripala hrvatska područja središnje Bosne, Posavska županija, hrvatski dio HNŽ, ZHŽ i HBŽ s Drvarom, Grahovom i Glamočom.

Kleme
Kleme
Šta ti kažeš na ovo?  Zoki
1 godina prije

Hrvatska posrucja srednje bosne ne postoje jer tamo hrvati nisu vecina, najvise kresevo 55-45 kontra muslimana.. znaci to ide u mijesani kanton. Ti koda ne slusas bakira i covica sta pricaju, opet ides u neku hercegbosnu i pozivas na rat.

Josip
Josip
Šta ti kažeš na ovo?  Kleme
1 godina prije

Idi ba lijo u pizdu materinu proziran si ko staklo.

Zoki
Zoki
Šta ti kažeš na ovo?  Kleme
1 godina prije

Kemale, od čega je sastavljena muslimansko-hrvatska federacija, kasnije nazvana F BiH? Sastavljena je od Hrvatske Republike Herceg Bosne i Republike BiH, tj. od područja pod kontrolom HVO-a i područja pod kontrolom tzv. Ar BiH. Sve što je sastavljeno, da se i rastaviti. To ti je kao brak, ako ne ide, dođe do rastave u kojoj supružnici rastavom dobiju ono što su unijeli u zajednički život kao i ono što su zajednički stvarali. Vašingtonski i Dejtonski sporazumi su pravni akti u kojima se točno zna što je tko unio u F BiH i BiH, te kome što pripada. Na tim osnovama mora ići i podjela.

Kleme
Kleme
Šta ti kažeš na ovo?  Zoki
1 godina prije

Bosanski katolici su cudan narod. Prvo jedan dio za hercegbosnu(mi ih razumimo ali oni znaju da nemaju ni jednu vecinsku opcinu 70 posto) a drugo velik dio zeli građansku benjaminovo kalaysku drzavu jer imaju kompleks.

I mi hercegovci smo ratovali za njih, ubijali po ahmicima da im ispunimo zelju a oni nas izdaju jer 3 puta oni bosancina komsic nama hercegovcima vecini biraju predcjednika. Pa to je zalosno

Zoki
Zoki
Šta ti kažeš na ovo?  Kleme
1 godina prije

Kemale, katolici iz Bosne nisu narod nego vjerska skupina. Mislim, ako ste vi od muslimanske vjerske nakupine 93. postali izmišljeni narod tzv. bošnjaci to ne znači da je vjera narod. Samo je u ex. SFRJ Tito omogućio da pripadnici muslimanske vjere postanu narod. A što je najgore tu vjeru nose samo bivši kvislinzi koji su trebali završiti u Maloj Aziji, a ne postati nekakav izmišljeni narod i faktor u BiH.

Kleme
Kleme
Šta ti kažeš na ovo?  Zoki
1 godina prije

Zoki ti znas da san ja govoria da VLATKO MACEK najveci politicar u povjesti. Danas izumirujemo tamo di je on stavlja granice..jebiga pajdo ne mislin ja nista lose o nasih hrvatima bosne nego su to cinjenice da nestaju poput srba na kosovu

USO TURCIN
USO TURCIN
Šta ti kažeš na ovo?  Zoki
1 godina prije

U to ime POPIJ PRALJKOVACU SMIRI se…a bosanski katolici postali su hrvati po prvom popisu Kraljevine SHS…IZDAJSTVOM STADLERA KATOLIČKOG BOŠNJAŠTVA U KORIST HRVATSKE

veritas
veritas
Šta ti kažeš na ovo?  Zoki
1 godina prije

Jasno k’o pita! Nije isto “pripadnik” i “predstavnik”.
Zar sada nemamo u Foči nekog osunećenog čovjeka
koji se “deklarirao Hrvatom” i zauzeo mjesto predstavnika
hrvatskog naoda???

Anonimacnogorskeb
Anonimacnogorskeb
Šta ti kažeš na ovo?  Zoki
1 godina prije

Pa to je tako jasno ko dan. Samo se talibani prave ludi. Ko brani talibanima i isilovcima da izaberu jevreja ili roma za svog predstavnika
Pa neće hoće Sejdu tupoglavok koji zbog svoje hanuma mora raditi ono što sdooo trazi.

USO TURCIN
USO TURCIN
Šta ti kažeš na ovo?  Kleme
1 godina prije

Bakir ima pravo van institucija da DIJELI samo svoju babovinu i ono što je stekao zahvaljujući kolaboracinistima VELIKE Srbije i Velike Hrvatske….i pozicija genocidne i UZP TVOREVINE dobijeno pri SH.AGRESIJI…a što se tiče TREĆEG ENTITETA granica bi mu mogla početi iznad kuće u Fatime iznad Jajca

Kleme
Kleme
Šta ti kažeš na ovo?  USO TURCIN
1 godina prije

Podjela u Federaciji ne postoji, ko te to ucija ???

Isti kurac 10 kantona, zar to nije podjela???

Zasto bi kurcina bila podjela na 3 kantona ???

Koja razlika 10-7 =3 sta 7 kantona manje????

Nemoj pisat pizdarije..

Blanka
Blanka
1 godina prije

Za ovo, da mogu, imate 1000 lajkova.
Napokon nesto da nije bez*do I uvlakacki spram stranke jamljatora.

Zoki
Zoki
Šta ti kažeš na ovo?  Blanka
1 godina prije

Drugarice Blanka, kako je krenulo mogla bi ti kod konzula za moderatora ili čak urednika. Samo te molim da me nakon ovog ne uzmeš na zub jer sam kavalir pa ti neću moći odgovoriti u mjeri u kojoj bi mogao. Mislim ne želim se s tobom uopće raspravljati nego samo konstatiram očigledno. Valjda se ni konzul neće naljutiti.

Blanka
Blanka
Šta ti kažeš na ovo?  Zoki
1 godina prije

Taj film ne bus gledal 🙂

Tvoj komentar je OK, zasto bi te uzimala na zub, normalna spika normalan odgovor.

Moj stav je jasan da je ovo postao portal za partijsku indokteinaciju. Gdje je zapelo na relaciji Cash and carry izmedju Partije i njega nije me briga. Bitno je da je izvadio glavu iz vlastite guzice kad nije prosla transa. Pisu sad ono za sta su me blokirali godinama.

Blanka
Blanka
Šta ti kažeš na ovo?  Blanka
1 godina prije

Ali ako je nesto dobro napisano, to cu uvijek pohvaliti, kako i do sada.

Zoki
Zoki
Šta ti kažeš na ovo?  Blanka
1 godina prije

Pošteno, drugarice Blanka!

Komsicoglu
Komsicoglu
1 godina prije

Visoki predstavnik je dio Dejtonskog sporazuma kojeg je i vasa strana potpisala,tako da vi tu nemate sta priznavati ili ne priznavati.
To sto je OHR u vise navrata morao potkresavati krila vasim ustasoidnim jastrebovima,pa vam ne pase,vas je problem.
Culi ste od svojih mentora iz BL da se to,kao,moze nepriznati pa se osokolili.
Sjetimo se samo efikasnog samaranja onog kriminalnog govneta Jelavica.
Legitimnog isto.
Zbog takve stoke visoki je tu.

MateMo
MateMo
Šta ti kažeš na ovo?  Komsicoglu
1 godina prije

Polako knozi ba li jo