Subota, 13 travnja, 2024

ODGOVOR SE ČEKA 40 DANA Je li Humo kažnjen zbog napada na generala Jeleča?

Must Read

Djelatnik Obavještajni sigurnosne agencije BiH Zlatko Humo, sin ratnog zapovjenika Armije BiH i ministra u Vladi HNŽ-a Esada Hume, prije mjesec i po dana je bacio topovski udar na automobil zapovjednika Glavnog stožera Oružanih snaga BiH generala Antu Jeleča u tunelu Salakovac kod Mostara i od tada se više ništa ne zna o ovome slučaju. Sve informacije su sklonjene od očiju javnosti, a pitanja koja postavljaju mediji ostaju neodgovorena.

Prvi.tv je još 23. studenog, a zatim i 2. prosinca slao pitanja na odresu OSA-e BiH, ali odgovore do današnjeg dana nismo dobili. Naši pozivi prema OSA-i su završili na tome da nam je rečeno kako ova Agencije ne može davati informacije usmeno, te kako je potrebno poslati dopis. Ali očito kako bi to nije dovoljno.

Uzimajući u obzir činjenicu kako odgovore ne možemo dobiti ni usmeno, ni pismenim putem, Prvi.tv je odlučio javno ponoviti pitanja koja smo u nekoliko navrata slali OSA-i:

Je li djelanitnik OSA-e Zlatko Humo na bilo koji način sankcioniran zbog napada na generala Jeleča?

Hoće li Zlatko Humo i nakon priznavanja djela izazivanja opće opasnosti ostati u službi u OSA-i?

Zanimljivo je kako iste odgovore traži i general Jeleč koj je najavio kako će se obratiti službenim tijelima kako bi vidio u kojoj je fazi istraga. Jeleč je dodao kako ništa ne zna o ovome slučaju, kako je je puno pitanja ostalo neodgovoreno, kako se ne zna po čijem je nalogu bačena eksplozivna naprava, je li Humo kažnjen, zbog čega je bačena eksplozivna naprava… To je samo dio pitanja na koja se čekaju odgovori.

Direktor OSA-e Osman Mehmedagić je nakon napada u Salakovcu rekao kako Agenciji nisu potrebni ljudi kao što je Humo. Kao i milijun drugih stvari u BiH, sve je ostalo na riječima. Bosna i Hercegovina je vjerojatno jedina zemlja u svijetu gdje bacanje eksplozivne naprave na zapovjednika Glavnog stožera vojske može proči nekažnjeno. Samo još jedan pokazatelj u kakvoj državi živimo.

 

prvi.tv

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

GENERAL LJUBO ĆESIĆ ROJS Kako je pomogao 10.050 obitelji pripadnika HV i HVO kad su svi od nas digli ruke. Jedini pomogao obitelji generala...

General Ljubo Ćesić Rojs ima ogromne zasluge koje je stekao u ratu i u poraću. Svima nam je poznata...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -