AVDO AVDIĆ, NAJMLAĐI SARAJSTANSKI PROGNANIK: Dirnuo u Dragog Vođu i ostao bez posla

cigca-goeb01s

SARAJEVO – Uredništvo Informativnog programa Federalne televizije, predvođeno Damirom Kaletovićem, odlučilo je do daljnjeg iz programa odstraniti Avdu Avdića,piše Slobodna Bosna.

Tjednik tvrdi kako je odluka donesena nakon što je ovoga vikenda zabranjen Avdićev redovni nedjeljni pregled tjednih događaja u kojem je on nerijetko znao kritički komentirati poteze SDP-ovih prvaka.

Proteklog vikenda Avdić je u prilogu objavio sliku slupanog službenog automobila Predraga Kurteša, ministra unutarnjih poslova Federacije BiH, a Slobodna Bosna piše kako ovakav sadržaj priloga niti slučajno nije mogao biti objavljen u dnevniku te večeri, te je istoga trena izbačen iz programa.

– Sutradan je održan kolegij na kojem se Damir Kaletović, desna ruka Bakira Hadžiomerovića i u slobodno vrijeme, nakon što se naučio koristiti Skypeom, glasnogovornik ministra vanjskih poslova BiH, obrušio na Avdića spočitavajući mu način pravljenja priloga, piše tjednik dodajući kako se odluci usprotivila tek jedna od urednica.

Navodno je zbog svog načina izvještavanja Avdić odavno u nemilosti Bakira Hadžiomerovića, ali i Zlatka Lagumdžije.

Inače, Avdo Avdić jedan je od glavnih sudionika u akciji FTV-a protiv nekadašnjeg tužitelja Milorada Barašina. Prvo ga je u svibnju 2011. napao sam Barašin, a mjesec dana kasnije i Barašinov tjelohranitelj.