Published On: Uto, lis 26th, 2021

ODAO SE PRILIČNO NESPRETNO: Izetbegović želi Europsku uniju u kojoj se male, pa ni male Bosance, ništa pitati neće. Dakle nikada nije niti planirao ući u nju…

Osim što zagovara unitarnu Bosnu i Hercegovinu, koja bi značila dominaciju Bošnjaka kao najbrojnijeg naroda, lider SDA Bakir Izetbegović zalaže se i za unitarnu Europsku uniju, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Europska unija je slaba, rastrojena, ima ih 27 koji trebaju nešto konsenzusom da rješavaju i onda imaju 27 entitetskih glasanja. I ne mogu ništa. Europska unija će morati da poradi na vlastitoj efikasnosti, a to onda neće biti konsenzus. Oni su nama prije par godina govorili vi na Blkanu će te se morati naučiti na kompromis. Mi, kažu, svaki dan u EU konsenzusom donosimo odluke. Više ne donose i morat će naći načina da budu stvarno Unija, gdje jedna od 27 zemalja ne može sve da zaustavi, kazao je Izetbegović za Federalnu tv.

Inače propagandna medijska priprema Bošnjaka o tome kako BIH nikada neće ući u EU počela je otprilike kada i Dodikovo rušenje Inzkovog zakona. Tako da teorije o međusobnom koordiniranom djelovanju Bakira i Dodika, nisu bez osnove.

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Ccc
Ccc
1 godina prije

Trezoras BAKIR opet preskočio terapiju.

Sada će novih pola miliona mušlica nagrnuti u EU da se spasavaju od Alijinog ludog dzihadiste

Ivan
Ivan
Šta ti kažeš na ovo?  Ccc
1 godina prije

Lazljivi islamista…… NAJVIŠE ŠTETI SVOJIM ISLAMISTIMA.

DALEKO JE TURSKA…….. SVE DALJA….