Published On: Sri, lis 21st, 2020

”Oću da nam bude lipo” – u subotu 12. vinski turnir u golfu

”Odavnina kažu, “Bijelo vino za smijeh, a crno vino za grijeh”. Smijeh će bit kad promašimo udarac, a grijeh će biti ako ga promašimo”, nasmijan govori domaćin Mario Mandurić, komentirajući ”12. Vinski turnir u golfu”.

Priču o ovom turniru organizatori počinju pod sloganom “Oću da nam bude lipo” u subotu (24. listopada) na golf terenu Topala u Posušju, gdje če se održati ”12. VINSKI TURNIR u golfu Posušje 2020.”

Turnir sa izuzetno pozitivnom energijom pun solidarnosti i razumijevanja, golf turnir na kojem svi sudionici igraju opušteno, možda i zbog vina, ali i s pobjedničkom ambicijom, jer uz pehar glavna nagrada je pršut, poručuju organizatori. Za vrhunsko vino na tradicionalnom vinskom turniru ove godine, a i prošle, pobrinula se Vinarija Čitluk, ovogodišnji prijatelj turnira sa svojim sortnim vinima.

“Ovo je jedan specifičan turnir na kojem se promovira golf u Posušju i u Hercegovini, ali promovira se i općina Posušje u Zapadnohercegovačkoj županiji, zajedno s vinom”-kazao je organizator ovog turnira Mario Mandurić iz Golf kluba Posušje, pozivajući sve da lijep subotnji dan iskoriste dolaskom na posuški golf teren i uživaju u dobroj igri golfera i druženju.

Mandurić je, uz to, na turnir najavio dolazak više od pedesetak golfera iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, ali i što je za ovaj kraj jako neobično i golfere iz SAD-a, Kanade, uz dolazak više profesionalnih igrača golfa.

Također, jako interesantna priča ovog turnira, na dvi rupe koje domaćin odredi biti će postavljeno vino i pršut gdje se može stati, narizati pršuta i zamezit i naravno popit 1 dcl vina (koje tko želi, crno ili bijelo) i s time briše jedan udarac u igri.

Npr. ako netko na rupi završi sa 4 udarca i popio je 1 dcl vina, pišu mu se 3 udarca.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>