Published On: Sub, lis 1st, 2022

Objavljene poruke koje otkrivaju kako se Musk posvađao sa šefom Twittera

U sudskom procesu Twittera protiv najbogatijeg čovjeka na svijetu Elona Muska, koji je isprva najavio kupovinu ove društvene platforme, a zatim odustao, objavljene su poruke iz kojih se vidi kako je došlo do njegovog sukoba s direktorom kompanije Paragom Agrawalom.

Krajem ožujka je postalo jasno da je Elon Musk zainteresiran za kupovinu Twittera, a u porukama stoji i kako je sve počelo.

Parag Agrawal se 27. ožujka obraća Musku: “Hej Elon – super je biti izravno povezan. Volio bih da razgovaramo”, kaže on. Elon Musk je lajkao poruku i odgovorio: “Možda večeras oko 8?”.

Do 31. ožujka hitno planirana večera je i dogovorena u blizini San Josea jer se posao zaista zahuktao. Nekoliko dana kasnije objavljeno je da će se Elon Musk pridružiti odboru kompanije.

Kako objava izlazi u javnost, razna imena počinju slati poruke Musku. Podcaster Joe Rogan pitao je Muska hoće li “osloboditi Twitter od cenzurirane vesele mafije”. “Ja ću dati savjete koje oni mogu ili ne moraju odlučiti slijediti”, odgovorio je tada Musk.

Dana 5. travnja Jack Dorsey, bivši izvršni direktor Twittera, rekao je Musku da je Agrawal “nevjerojatan inženjer”, ali da je odbor Twittera “užasan”. Do 7. travnja, Agrawal i Musk su počeli jačati svoje akreditive kodiranja što je izgledalo kao početak naizgled lijepog radnog odnosa. Ali je onda došlo do katastrofe.

Musk je 9. travnja tvitao i pitao zašto je tako malo najpraćenijih profila na Twitteru zapravo aktivno. “Umire li Twitter?”, pisalo je u tvitu.

Most of these “top” accounts tweet rarely and post very little content.

Is Twitter dying? https://t.co/lj9rRXfDHE

— Elon Musk (@elonmusk) April 9, 2022

Ovo je naljutilo Agrawala koji mu je kasnije tog dana poslao poruku: “Slobodni ste tvitati ‘Umire li Twitter?’ ili bilo što drugo o Twitteru – ali moja je odgovornost da vam kažem da mi to ne pomaže da učinim Twitter boljim u trenutnom kontekstu”.

Elon Musk, poznato je, ne voli da mu se govori što da radi – posebno što može ili ne može tvitati. Ne možemo biti sigurni što se događa iza kulisa, ali se čini da je ova poruka razbjesnila Elona Maska jer je nekoliko sati kasnije ispucao salvu razdražljivih poruka.

“Što ste uradili ovog tjedna?… Ja se ne pridružujem odboru… Ovo je gubljenje vremena. Dat ću ponudu da Twitter postane privatan.”

Čini se da je Agrawal ostao zbunjen Muskovim porukama zbog čega je nazvao Breta Taylora, člana odbora, koji očajnički pokušava shvatiti što se događa i riješiti situaciju.

“Parag me upravo nazvao i spomenuo tvoje tekstualne razgovore. Možeš li razgovarati?”, on kaže na što mu Musk odgovara: “Popravljanje Twittera ćaskanjem s Paragom neće ništa uraditi”.

“Možete li odvojiti 10 minuta da razgovarate sa mnom? Prošlo je otprilike 24 sata otkako ste se pridružili odboru. Shvatio sam vašu poantu, ali samo želim razumjeti iznenadni zaokret”, pita Taylor.

Elon Musk na to daje ponudu od 44 milijarde dolara za privatnost Twittera. Dana 25. travnja odbor prihvaća ponudu.

Sljedećeg dana Jack Dorsey ponovno pokušava popraviti vezu između njih dvoje. Organizira poziv, ali se situacija ne odvija dobro.

“Vi i ja se potpuno slažemo”, poručio je Musk Dorseyju nakon razgovora i dodao: “Parag se jednostavno kreće presporo i pokušava ugoditi ljudima koji neće biti sretni što god da uradi.”

Gospodin Dorsey je odgovorio: “Bar je postalo jasno da ne možete raditi zajedno”, prenosi Klix.ba.

Odatle odnos između gospodina Muska i Twittera postaje sve gori i gori. Musk se na kraju pokušava potpuno povući iz sporazuma u srpnju, ali Twitter i dalje odobrava kupovinu u rujnu.

Sudski spor u Delaveru sredinom listopada odlučit će hoće li mu biti dozvoljeno da ode iz ugovora – ili će biti primoran kupiti kompaniju./HMS/

guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare